Noranta alumnes formen part de la nova etapa de la Escola de Teatre

Amb la gerència directa del consistori alcoià, ha començat recentment el nou curs escolar teatral per als 90 xiquets i joves de 3 a 17 anys, preinscrits a l’escola de teatre municipal d’Alcoi.

Estan dividits en sis grups segons l’edat. Rosa Fraj repeteix enguany amb els més xicotets, als quals professa una autèntica devoció, i gaudeix ensenyant-los com si fóra una més. “El primer trimestre, explica Rosa, és una presa de contacte, depén de la mena de grup i de les seues necessitats, anem veient els interessos que tenen… capte quin tipus d’activitats els van més. (…) A mi m’agrada treballar la marioneta, aprenen a fer-la i a manipular-la; aprofitant que ve el Tirisiti al desembre”.

“Jo preferisc fer classe als majors, segueix Ana Sandoval, així que ens hem posat d’acord de seguida Rosa i jo; perquè ja tinc experiència en la docència amb xavals adolescents. Treballem la dicció, la creació del personatge, fem improvisació, per a veure com són i com es mouen; la desinhibició que tenen…tot a través d’exercicis. Al principi els costa una mica sobretot per la vergonya inicial”.

Enguany, el tàndem ha de fer les tasques administratives que comporta la realització del curs, a més de la planificació del dia a dia. Funcionaran com l’escola de Belles arts. Aquestes dues dones han conjuminat dues de les seues passions en aquest treball: el teatre i la docència, en la qual es basa gran part del seu bagatge professional.

Valoren tot l’esforç i la dedicació que al final de curs realitzen els alumnes posat que durant el procés ells s’impliquen en les classes amb el sentiment de família que s’ha creat: s’han conegut a ells mateixos i als altres. Coses que no esperaven que sabera fer l’altre, han vist com ho han aconseguit fer. Fins i tot si un arriba tard a classe, els altres li amonesten; perquè si no arriben puntuals, la classe no pot començar. Practiquen l’empatia per a entendre-ho millor.

Ana Sandoval, porta desenvolupant la seua passió pel teatre des que estudiava la carrera de Químiques. El grup teatral universitari li va donar molta experiència i aprenentatge. Ha treballat com a actriu en teatre i televisió; a més de dirigir muntatges de teatre clàssic per a grups d’ESO i Batxiller.

Foto: Alumnes i una de les professores, durant una classe de la Escola de Teatre

Send this to a friend