Al voltant de 200 persones en la I Trobada sobre el present, el futur i l’adaptació del tèxtil

El tèxtil va ser el nucli de la I Trobada per a la dinamització d’aquest sector celebrat a Alcoi dijous passat i organitzat per la Càtedra AITEX-UPV, ATEVAL i ACETEX.

Durant tota una jornada, els estudiants van conéixer de primera mà diversos aspectes relacionats amb el tèxtil gràcies a la visita al Showroom ‘Vocacions tèxtils’, on les empreses de les comarques van exposar els seus productes innovadors i a la ponència impartida pel CEO de Leroy Merlin, Ignacio Sánchez, a la vesprada en l’IVAM CADA Alcoi, sobre com competir en el segle XXI i aprofitar la tecnologia per a això. Al voltant de 200 persones van acudir a la conferència, en la qual Sánchez va destacar la importància de donar exemple als treballadors i d’adaptar-se als canvis, entre altres aspectes.

LLIURAMENT DE PREMIS
D’altra banda, la trobada va finalitzar amb el lliurament de els premis de la Càtedra AITEX-UPV. María José Serrano va ser la guanyadora del guardó als Treballs Final de Grau relacionats amb el sector tèxtil. El premi Startup va ser per a Gema Figuerola, mentre que Cristina María Cuenca va rebre el guardó al Millor expediente esment tèxtil del Grau en Enginyeria en Disseny Industrial i Desenvolupament de Productes. El primer premi del Repte SEAT TÈXTIL CHALLENGE va ser per al projecte ‘Tèxtil d’ambient’ de Javier Romera. Respecte al Concurs Home Tèxtils, en model estampació, Borja Salido va ser la persona guardonada gràcies al seu projecte ‘Ubuntu’, mentre que en la modalitat jacquard, el projecte ‘Monarca’ de Mª Cristina Puchades, va rebre el màxim reconeixement.

El primer premi del concurs de disseny amb elements tèxtils ACETEX-Escola d’Art d’Alcoi va ser per a Verónica Llin pel seu projecte ‘Nerve of nature’. Finalment, el grup de Generació Espontània de la UPV, TEXDENCIA va obtindre un reconeixement per part de l’organització.

Foto: Tots els premiats de la Càtedra AITEX-UPV

Send this to a friend