Demà se celebra la Presentació de Càrrecs Festers 2020 en el Teatre Calderón a partir de les 20’30h

El cronòmetre ja marca el compte arrere per a les festes de Moros i Cristians 2020 amb l’arribada del Mig Any aquest dissabte i la posada de llarg de tots els càrrecs festers en l’acte de presentació que tindrà lloc aquest divendres en el Teatre Calderón a partir de les 20’30 hores, i al qual li seguirà un sopar en el Cercle Industrial.

Aquest esdeveniment suposa l’oficialitat dels capitans i alferes de l’any que ve, i que en aquest cas són, Alfonso Moreno com a capità de la filà Muntanyesos, l’alferes cristià recau en Chimo Brotons, de la filà Croats, mentre que pel bàndol de la mitja lluna, els noms propis són, Rafael Tortosa com a capità moro per la filà Cordó i Rafael Aracil és l’alferes de la filà Lleugers.

La Presentació de Càrrecs es converteix any rere any en un acte multitudinari que reuneix el món de la Festa. A més, és el moment en el qual es coneix a cadascun dels càrrecs, la seua trajectòria festera i alguns detalls més. Sol ser una persona pròxima i afí al càrrec, l’encarregada de realitzar la presentació en la qual professa les paraules més sentides cap als càrrecs, els qui també es mostren al públic a través dels vídeos que es preparen especialment per a aquest esdeveniment.

Alfonso Moreno, Chimo Brotons, Rafael Tortosa i Rafael Aracil rebran la insígnia que els acredita com a capitans i alferes, protagonistes destacats dels Moros i Cristians, i càrrecs en els quals porten treballant molts anys.

SANT JORDIET 2020
Prèviament a la Presentació de Càrrecs de la nit d’aquest divendres, el teatre del col·legi Salesians Sant Vicent Ferrer (centre) albergarà aqueix mateix dia, però a les 16 hores, la posada de llarg de Fernando Rius Mestre com Sant Jordiet 2020.

Foto: Tots els càrrecs festers en la processó del Corpus | Arxiu

Advertisements

Send this to a friend