Víctor González disputarà la quarta prova de raids aquest cap de setmana a Granada

Víctor González torna de terres aragoneses on s’ha proclamat subcampió d’Espanya de tot terreny o raids en la categoria T1N com a copilot formant equip amb el pilot madrileny Darío García. Paral·lelament a aquest campionat, aquest propietari d’una empresa del sector de l’apicultura bastant coneguda a la nostra comarca, s’ha estrenat aquesta temporada en els rallies de terra com a pilot, competició en la qual marxa quart de la general quan encara queden tres carreres puntuables.

El seu idil·li amb els vehicles tot terreny i tot allò relacionat amb la terra o el desert va començar des de molt jove. Va començar fent rutes per Espanya, per a després fer el salt al continent africà on estaven aquells paisatges de somni que va imaginar de xiquet, i l’enamorament sobtat va ser total. Es va especialitzar en l’organització de viatges per a usuaris de vehicles tot terreny, primer per Espanya i després en el nord d’Àfrica amb molts milers de quilòmetres acumulats pel desert del Sahara.

Després va provar en proves d’orientació i el seu següent pas va ser organitzar carreres, fonamentalment a la província de Terol per motius de permisos. Quedava un últim pas, ser pilot. En 2009 va ser el vencedor absolut de l’últim Raid Mil Kasbahs al Marroc. Entre 2007 i 2012 va ser un participant habitual de la Sense Davanteres Challenge, aconseguint com a millor resultat un quart lloc en 2009.

Fins que en 2013 va decidir fer el salt al Campionat d’Espanya. Un any després es proclamava subcampió de la categoria Promoció del Nacional de tot terreny i va ser tercer en la categoria T5. Des de llavors ha sigut un pilot habitual en les proves nacionals de raids acumulant un palmarés a tindre molt en compte. “Els raids, a diferències dels rallies de terra o d’asfalt, els trams no són de 15, 20 o 30 quilòmetres, són de 200. La velocitat importa, però també la navegació i el conservar la mecànica. Ací no guanya el més ràpid, sinó el que arriba primer. En els raids tampoc hi ha un reconeixement dels trams com en asfalt, ací s’entrega a cada equip un llibre de ruta i no saps el que et trobaràs a partir de llavors”.

Víctor González és conscient que els rallies de terra i els raids no tenen la popularitat ni tampoc la difusió que els d’asfalt. “És un tema principalment de les administracions i de política mediambiental de les Comunitats. En la nostra no tenim cultura de terra perquè no hi ha proves ni es donen permisos per a fer carreres, quan paradoxalment l’actual campió d’Espanya és d’ací i el president de la Federació és valencià i també fa rallies de terra. Tot el contrari que Andalusia, Aragó o Madrid que tenen fins al seu propi campionat d’Espanya”.

Acaba d’arribar de terres aragoneses on s’ha proclamat subcampió d’Espanya en tot terreny com a copilot. Ho ha fet amb un Bowler, un prototip que en el seu moment va desenvolupar Land Rover per al París-Dakar amb un motor V8 de gasolina, mecànica de sèrie i xicotets retocs com la carrosseria de fibra, un xassís tubular i la suspensió de competició.

Encara que del que més orgullós se sent ha sigut el seu debut aquesta temporada com a pilot en els rallies de terra amb un Toyota en la Copa Kobe monomarca. Víctor González marxa quart mancant disputar aquest cap de setmana a Granada la quarta prova puntuable, que comptarà amb la presència del pluricampió Sebastian Loeb. “Per a ser la meua primera temporada, estic molt content de com m’estan eixint les coses, quan en la categoria hi ha pilots de molta experiència”, detalla.

Foto: Víctor González en una foto recent com a copilot de rallies de terra.

Send this to a friend