Un any més tornen les Jornades Micològiques d’Ibi

Les Jornades Micològiques tornen a Ibi en la seua catorzena edició amb un ampli programa d’activitats que es realitzaran del 25 d’octubre a l’1 de desembre, principalment en el Museu de la Biodiversitat. “Els amants de la micologia tindran al seu abast una gran quantitat d’accions lúdiques i formatives per a gaudir i aprofundir encara més en aquest camp tan apassionant per a moltes persones”, van indicar des de l’organització.

La programació s’iniciarà amb la inauguració el divendres 25 d’octubre de les Exposicions Micològiques i Fotogràfica, a les 20’00 h, en les instal·lacions del Museu de la Biodiversitat. El mateix cap de setmana, el diumenge 27 d’octubre, es reunirà el jurat per a decidir la Fallada del Concurs Fotogràfic, a les 11’00 hores. El dimecres 30 d’octubre, a les 20’00 hores, tindrà lloc el Taller teòric- pràctic ‘Ús d’aplicacions GPS en el mòbil’, a càrrec de Aarón Faus, membre d’APUNTA i afeccionat al senderisme.

La tradicional Excursió Micològica, organitzada per APUNTA, es realitzarà el diumenge 3 de novembre a un lloc i hora d’eixida per determinar segons la climatologia. El dijous 7 de novembre, el Cinema Club Layndon projectarà el documental micològic ‘Estranys trobades- Els secrets de la naturalesa’, amb posterior diàleg obert, a les 20’00 h, en el Teatre Riu.

El gruix de les activitats serà la Fira Micològica el dissabte 9 de novembre, en el Museu de la Biodiversitat d’Ibi. Mercat ambulant de tota mena de productes relacionats amb els fongs: bolets silvestres i cultivats, fresques i conserves, artesania (cistelleria, navalles, maquetes, etc) amb presència de diferents Associacions Micològiques del sud-est i llevant d’Espanya. La jornada constarà de balls populars, amb Amics dels Muntanyes; visita guiada a l’exposició micològica; Identificació de bolets en l’estand d’APUNTA; taller familiar ‘Els fongs, aqueixa altra Biodiversitat’, a càrrec del museu; els bolets del gurmet ‘taller gastronòmic, cuina en directe’; menjar popular i taula redona ‘Micología i Turisme’.

A més, després de la Fira Micològica, el diumenge 10 de novembre, es realitzarà una nova excursió micològica i el dimecres 13 de novembre hi haurà una Xarrada-taller ‘Introducció al cultiu de bolets’, dirigida pel biòleg Rubén Mendoza. El dissabte 16 de novembre APUNTA organitza l’excursió micològica amb assistència d’un micólogo per a la identificació de les espècies oposades. El diumenge 24 de novembre, es tindrà l’oportunitat d’assistir a una nova excursió micològica amb concurs i per a finalitzar les jornades d’enguany, l’1 de desembre es realitzarà un Taller Gastronòmic i lliurament de Premis del Concurs Fotogràfic a la Fàbrica Rico, a les 11’30 hores.

  • Les persones interessades a participar en les excursions i tallers gastronòmics, han de contactar amb APUNTA en el 623104905

Foto: Una de les exposicions de les jornades.

Send this to a friend