Les obres de reparació del vessant del riu Riquer acabaran aquest mes

Està previst que la segona fase de les obres de consolidació del talús del vessant del riu Riquer finalitzen abans que acabe aquest mes, per la qual cosa, si no succeeix cap contratemps, les filaes Abencerrajes, Plana, Realistes i Muntanyesos, podran ser utilitzades pels seus festers en Mig Any, és a dir, el pròxim dia 26.

Així ho ha anunciat l’Ajuntament d’Alcoi, qui explica, a través d’una nota de premsa que “ja ha acabat l’estabilització definitiva de tota la part superior del talús mitjançant murs i malla ancorada al terreny”. Els treballs de la segona fase també han consistit en la demolició i reconstrucció de la terrassa que es va veure afectada pel despreniment, la qual s’està duent a terme encara.

El Consistori detalla que ha sigut establit “un pla per a controlar els possibles moviments del vessant tant superficials com interns que pogueren causar alguna inestabilitat”.

Cal recordar que totes aquestes actuacions són conseqüència del despreniment del vessant que va causar el temporal de pluja, neu i vent de desembre de 2016 i gener de 2017.

En primer lloc, es va dur a terme una primera fase, per un import de 107.812 euros, en la qual “es va portar avant el recalce de les fonamentacions de l’edifici situat al carrer Bisbe Orberà”.

Posteriorment, al gener d’enguany van donar principi els treballs de la segona fase, que és la que està arribant a la seua fi, i l’import de la qual ascendeix a 402.930 euros.
L’edil d’Urbanisme, Lorena Zamorano, detalla que l’import total és de “més de mig milió d’euros però les arques municipals només aportaran la meitat, ja que hem aconseguit una subvenció del Ministeri de Política Territorial”.

Foto: Les obres de la segona fase estan arribant al final | M. PAYÁ

Advertisements

Send this to a friend