En l’últim semestre els delictes han crescut un 2,4% a Alcoi

Els robatoris que tenen consideració de furt –no existeix cap mena de violència o intimidació– han experimentat un descens a la ciutat en els últims mesos d’un 23% respecte al mateix període de 2018. La dada s’extrau de un informe trimestral que publica el Ministeri de l’Interior i que recull les infraccions penals registrades en el municipi durant els tres mesos de referència, en aquest cas, l’últim balanç presentat correspon a l’acumulat entre gener i juny d’enguany.

L’informe reflecteix que la criminalitat ha crescut a Alcoi un 2,4% en l’últim semestre, passant de 796 infraccions penals en 2018 a un total de 815 enguany.

Un increment que encara que objectiu, “no resulta significatiu perquè en números absoluts correspon a 19 delictes més en sis mesos”, assenyala el cap de la Comissària de la Policia Nacional d’Alcoi, Jesús Sánchez, qui ressalta que una dada concloent sobre la delinqüència “controlada” en aquesta ciutat és que es troba molt per davall de la mitjana quant a taxa d’infraccions penals per cada mil habitants, que en el cas d’Alcoi és de 25, enfront dels 53 de municipis com Alacant capital, o els 44 en el conjunt d’Espanya.

Respecte a l’índex de criminalitat del primer semestre d’enguany, un de les dades que més crida l’atenció és el corresponent als furts, que ha descendit un 23% en relació a 2018, amb 44 delictes menys entre gener i juny de 2019. En canvi, els robatoris amb força en habitatges i establiments han augmentat en el mateix període, encara que de manera sensible, ja que la diferència és de només dos delictes més d’aquest tipus.

Quant als robatoris amb violència i intimidació, s’ha passat de nou comeses en el primer semestre de 2018 als 13 d’enguany, la qual cosa suposa un 44% més. A més, en aquest sentit, el cap de la Comissaria aclareix que els robatoris amb violència registrats han sigut de tipus lleu, tenint en compte que les amenaces o les estirades de bossa, per exemple, entren dins d’aquesta categoria i “lògicament no estem parlant d’una violència exagerada”, indica.

En un altre ordre de coses, Jesús Sánchez alerta de l’increment d’una classe de delicte en auge a Espanya, com són les estafes i els fraus a través d’Internet, mitjançant la utilització de dades bancàries especialment.

Foto: La Comissaria de la Policia Nacional d’Alcoi està situada al carrer Perú | S.G.B.

Advertisements

Send this to a friend