Entranyable reposició de ‘Fester i divorciat’

grupo-3.jpg

Han passat 23 anys de l’estrena del sainet ‘Fester i divorciat’, original de Ramón Climent. Enguany, els seus diàlegs tornen a pujar-se a les taules per a homenatjar a Luisa Gonzálbez, i en memòria de Rafael Ramis i Ignacio Miró, els qui van formar part del repartiment en el seu moment.

El sainet es representarà els dies 18 d’octubre a les 20’30 hores i el dissabte 19 a les 18 i a les 20’30 hores en el Teatre Principal.

Del repartiment original de l’obra únicament tornen a interpretar a ‘Paco’ i a ‘Manolo’, Paco Aznar i Ángel Pérez, mentre que els actors que completen l’elenc són Antonio Martínez, Carles Esteve, Óscar Martínez i Chelo Diez.

Aznar és l’encarregat de la direcció de l’obra, qui explica que li va fer una “promesa a Ignacio de tornar a representar l’obra”, i que en cas de ser una realitat, Aznar tenia la intenció de ser el director i muntar l’obra ell mateix. Els assajos d’aquesta obra van començar al juny, segons detalla el director a pocs minuts de començar un nou assaig a càrrec del Quadre Artístic de l’Associació de Sant Jordi.

Aznar detalla que l’obra s’ha escurçat una mica i se li ha afegit un somni que apareixia en el text original de l’autor, però que en el seu moment no es va representar. Els xiquets Adrián Martínez, Marc Fontova, Jorge Clemente i Martina Clemente són els encarregats de donar vida a aquest somni.

L’autor de ‘Fester i divorciat’, Ramón Climent, compte que aquest sainet tracta de “ridiculitzar el masclisme, no sols dins de la festa si no fóra”. D’aquesta forma, quatre amics als quals les seues dones han tirat de casa es viuran amb un Guàrdia Civil i han de “sobreviure sense les dones”. Una llavadora i la incapacitat d’obrir-la per part dels protagonistes es converteix en un personatge més del repartiment.

La música forma part d’aquest sainet, en el qual es desafia al ball contemporani, ja que la música a ballar és una marxa festera. Carmina Nadal és l’encarregada de portar-ho a escena, i tant Aznar com Climent coincideixen que serà una “sorpresa” perquè no saben el que la coreògrafa i ballarina farà sobre les taules del Principal.
Per part seua, Climent, que ha vist assajar a l’elenc, afirma que els actors “eleven el resultat escènic d’aquest joguet còmic”.

grupo-3.jpg

El bon ambient i els riures estan més que presents en la reposició d’aquest sainet, en el qual s’uneix l’essència original de dues dels seus actors inicials amb l’aire fresc d’aquells que s’han sumat i que multipliquen el teatre.

Les localitats es poden adquirir en el Teatre Calderón en horari habitual i en la taquilla del Principal, una hora abans de cada representació.

Send this to a friend