Multa de 33.000 euros a FCC per retardar-se la nova maquinària

El Ple de l’Ajuntament d’Alcoi ha aprovat sancionar a l’empresa adjudicatària del servei de recollida de residus i neteja viària, FCC, ja que d’acord amb el contracte es considera que s’han incomplit les condicions. En concret, la multa de deu al retard en la incorporació de la nova maquinària.

Cal recordar que aquesta contracta està tenint un seguiment i és auditada des que es va adjudicar, la primavera del passat any, per una empresa externa que va contractar l’Ajuntament. Segons el plec de prescripcions tècniques per a l’adjudicació del servei, es va definir una fase d’implantació del contracte durant els primers huit mesos des de la signatura d’aquest. I en aquest sentit, cal apuntar que els retards en l’entrada en funcionament dels diferents elements, equips, maquinària, sistema informàtic i obres, es penalitzen per part de l’Ajuntament mitjançant descompte de 500 euros per cada dia de retard.

En aquest cas, es proposa multar amb 500 euros diaris en el període comprés entre l’11 de gener de 2019, data en la qual finalitzava el període d’implantació de huit mesos màxim, i el 17 de març de 2019, data en la qual s’entén complida l’aportació dels mitjans materials adscrits, tots dos inclosos; això és, per un total de 66 dies de retard, la qual cosa ascendeix a 33.000 euros, que seran descomptats de les quantitats en concepte de pagament mensual que han d’abonar-se a l’adjudicatari FCC i que té l’opció de presentar al·legacions.

El portaveu del govern, Jordi Martínez, destaca que “és la primera vegada que un adjudicatari d’un servei públic ha sigut sancionat per l’Ajuntament, som el primer govern de la ciutat que ha pres aquesta mesura. Mentre altres responsables de la regidoria del passat realitzaven moltes queixes en públic o la premsa, però mai van iniciar cap expedient sancionador. La nostra manera d’actuar és diferent, no busquem el reconeixement, el soroll mediàtic o el màrqueting polític, busquem el millor servei per a la ciutadania, per això realitzem aqueix control del servei públic i hem imposat aquesta sanció”, conclou.

Advertisements

Send this to a friend