Campanya per a recuperar més de 700 nínxols en el cementeri

El cementeri municipal d’Alcoi veurà incrementada la seua capacitat en els pròxims anys. L’Ajuntament ha anunciat la imminent posada en marxa d’una actuació les gestions de la qual es van iniciar en 2017, de cara a renovar els blocs de nínxols que es troben en pitjors condicions en comptar amb una antiguitat de més de mig segle. Es tracta dels blocs de l’1 al 14 i són al voltant de 2.200 nínxols els que es veuran afectats.

El procés es va iniciar amb un primer bloc, localitzant als familiars o titulars dels nínxols, indicant-los la situació i posant a la seua disposició diverses opcions. La primera és el trasllat de les restes a un altre nínxol amb les mateixes condicions de l’ocupat i pel temps restant de concessió del nínxol actual. La segona és la de la incineració de les restes i el seu depòsit en un columbari, o bé amb el lliurament de les cendres als familiars i la compra del nínxol per part de l’Ajuntament. Amb tot, les actuacions realitzades seran a compte del Consistori, per la qual cosa els titulars no hauran de pagar ni la incineració ni el trasllat realitzat.

Preocupació dels afectats

No obstant això, en les últimes setmanes sembla que ha crescut la preocupació i la incertesa entre familiars dels nínxols que seran exhumats, de manera que en les xarxes socials han proliferat comentaris d’afectats reclamant major informació i fins i tot plantejant la possibilitat d’unir-se per a exigir explicacions a l’Ajuntament.

Primera fase del projecte

L’actuació serà gradual i en aquesta primera fase sobre un total de 160 nínxols, 113 titulars han triat el trasllat a un altre i 25 han preferit la incineració, mentre que amb els propietaris restants es negociarà la millor opció una vegada localitzats. És a dir, s’han recuperat per al parc de nínxols municipal al voltant d’un 30% del total de nínxols. Si traslladem aquesta projecció sobre els catorze blocs que contempla el projecte, es calcula que s’aconseguiran recuperar uns 700 nínxols en els pròxims anys.

El regidor d’Obres i Serveis, Jordi Martínez, explica que l’objectiu és reconstruir els blocs per a “racionalitzar” l’espai, alhora que destaca la complexitat del procés en tractar-se d’un tema sensible per als familiars dels morts, d’ací la seua duració.

Advertisements

Send this to a friend