Música, festa i reivindicació en el 9 d’Octubre

web-187.jpg

Alcoi ha celebrat el 9 d’Octubre amb actes festius al carrer, concentrats en la Glorieta i en alguns barris de la ciutat i també amb un acte institucional que s’ha desenvolupat en el Teatre Calderón i en el qual s’ha fet lliurament els Premis 9 d’Octubre, que en la present anualitat han anat a parar al escriptor Jordi Raül Verdú i al Cub d’Amics de la Unesco. El periodista alcoià Javier Llopis ha sigut l’encarregat d’escriure i donar lectura del Manifest del 9 d’Octubre, en un acte que ha sigut presentat per l’actriu Neus Agulló.

Jordi Raül Verdú s’ha mostrat emocionat per ser el triat per a aquesta distinció a títol individual i unir el seu nom al d’il·lustres alcoians com Román de la Calle o Sol Picó. Josep Maria Gadea ha sigut qui, en representació d’Amics de la Unesco, ha rebut el premi 9 d’Octubre, en un moment i un any molt especial ja que celebra el 50 aniversari de la seua fundació.

Javier Llopis ha donat lectura la Manifest que el mateix ha escrit, un manifest reivindicatiu: “Després de quasi 40 anys d’autonomia, no falten les veus que insisteixen a retirar competències i a criticar aquesta fórmula d’èxit. Cada vegada que escolten a algun d’aquests demagogs “cantar les bondats” de la tornada al centralisme; no ho dubten, estan davant d’algú que el que realment vol és retallar serveis públics i fer desaparéixer drets assolits i perfectament consolidats”, ha dit.

En la part final del manifest, Llopis ha assenyalat: “Com a valencians d’Alcoi, hem de gaudir plenament del que és un dia gran del nostre calendari. El 9 d’Octubre és una ocasió per a extraure lliçons del nostre passat, per a celebrar el nostre present i per a somniar amb el nostre futur. Encara que aquesta és una jornada per a celebrar, no hem de caure mai en l’autocomplaença, mantenint-nos sempre vigilants, conscients que a aquesta terra ningú li ha regalat res i que tots els seus triomfs i totes les seues glòries són el fruit de l’esforç i de l’esperit combatiu de la seua gent”, ha conclós

La Unió Musical ha sigut la banda encarregada d’aportar la música a l’acte.

web-187.jpg

Advertisements

Send this to a friend