La setena edició del Trail Solidari Ciutat d’Alcoi inclou novetats en el seu recorregut

El Trail Solidari Ciutat d’Alcoi inclou una sèrie de novetats en el seu recorregut que faran encara més atractiva la celebració de la seua setena edició, que es disputa dins de dues setmanes, en concret el dissabte 19. El canvi més significatiu concerneix a la part final de la Marxa de 24 km, “menys trail i més urbana, però igualment interessant”, segons paraules del director de la carrera, Paco Fuster, aprofitant la inauguració al començament d’any de la nova senda de 5 km que connecta la Font del Quinzet amb Cervantes, a l’altura del skate park, en els baixos del col·legi Santa Ana.

En arribar a aquest punt, els 500 participants en la prova es dirigiran al refugi antiaeri de Cervantes i travessaran els seus més de 100 metres de longitud per a de nou eixir a l’exterior i seguir la marxa en direcció al llit del riu per a després passar pel Arc de Sant Roc, Plaça dels Xiques i enfilar País Valencià, avinguda en la qual estarà situada la meta. “Pensem que pot ser una bona idea donar a conéixer una part de la nostra riquesa patrimonial”, ha comentat Fuster.

No serà l’única modificació important que tindrà el recorregut d’aquesta edició. En aqueixa cerca per evitar els embotellaments de la primera part de la carrera, l’organització ha previst un traçat alternatiu en arribar a la Font del Quinzet, punt en el qual els participants en les tres proves hauran de seguir per Masia El Bri, Via Verda, Pont dels Set Llunes i enfilar ja sí pel Salt, allargant en més de dos quilòmetres aqueixa part inicial per a eludir les retencions d’edicions anteriors.

VISIÓ ECOLÒGICA
Dins d’aqueixa conscienciació de protecció de l’entorn natural que sempre ha acompanyat la celebració del Trail Solidari, per a aquesta edició s’elimina de la borsa el corredor la caixa de cartó que es va entregar en la passada edició i cada participant rebrà unes borses reciclables de paper amb la qual s’espera estalviar més de 350 quilos de cartó.

L’organització de la prova, al seu torn, ha signat un conveni de col·laboració amb la Facultat de Ciències de la Salut de la Universitat d’Alacant com a banc de proves i d’informació per als seus alumnes en qüestions com a alimentació i dietes dels participants. També s’ha sabut aquests dies les tres persones que llegiran el manifest de respecte a la naturalesa instants abans de donar-se l’eixida. Serà María Marí d’Elda i Raúl Cantó, en nom dels corredors, i Juan Bosco, dels voluntaris.

Foto: Els participants en la Marxa recorreran el refugi subterrani de Cervantes.

Send this to a friend