La Via Verda de Cocentaina queda oficialment inaugurada

2_la_nueva_pasarela_sobrevuela_la_autovia_a7_foto_gabriel_pascual_web.jpg

La passarel·la que connecta la Via Verda de Cocentaina, en direcció al Polígon de la Lleona i a Alcoi, va quedar oficialment estrenada dijous passat al matí després que en els últims quatre mesos s’hagen dut a terme els treballs per a la construcció d’aquesta demandada infraestructura.

El projecte salva l’Accés a l’Autovia A7 des de la rotonda de l’antiga Venda de San José i en el mateix es han emprat fins a huitanta tones d’acer per a crear les diferents obertures que donen forma a la citada passarel·la.

A més, es van reforçar les bases de formigó per a facilitar que la infraestructura s’assentava perfectament al terreny “fins i tot vam haver de tallar l’Autovia durant una nit per a col·locar amb una grua de grans dimensions la part central de la passarel·la que té 47’5 metres i que destaca per les seues trenta tones d’acer”, afirmava Miguel Campos; enginyer de l’empresa que s’ha encarregat de la construcció. Per la seua part l’alcaldessa de Cocentaina, Mireia Estepa, valorava positivament s’hagen atés les reivindicacions de nombrosos vianants i ciclistes després d’haver quedat tallada la Via Verda a principis de la dècada del 2000 a causa de la construcció de la variant de la Nacional 340.

2_la_nueva_pasarela_sobrevuela_la_autovia_a7_foto_gabriel_pascual_web.jpg

Al mateix temps, la primera edil avançava que s’està negociant amb Foment l’adequació de l’entorn de la passarel·la “ens agradaria poder habilitar una àrea recreativa que servira de descans per a totes les persones que passen per ací i que es convertira fins i tot en nou espai verd per als contestans i les contestanes”, va emfatitzar.

Recordar que la passarel·la ha tingut un cost pròxim als 400.000 euros dels quals el 75% han estat assumits per la Diputació Provincial d’Alacant mentre que la resta ha anat a càrrec de les arques municipals.

Foto: Autoritats de Cocentaina i Alcoi van estar presents en l’obertura de la passarel·la.

Send this to a friend