El nivell de l’aqüífer del Molinar millora respecte a finals de 2018

Durant el mes de juliol passat es van comprovar els nivells dels aqüífers de la ciutat, i malgrat haver-se realitzat en dates anteriors a la DANA, els resultats són millors que els obtinguts a la fi de l’any passat 2018.

Des de l’Ajuntament destaquen que les pluges torrencials registrades durant la Gota Freda del passat mes de setembre, podrien fins i tot millorar lleugerament les últimes dades rebudes.

Al desembre de 2018, l’aigua en els dos pous del Molinar es trobava a 7,36 i 7,30 metres, després d’un descens progressiu durant tot l’any, que havia començat amb l’aigua a 5,49 i 4,79 metres.

MILLORA DELS NIVELLS

Aquestes dades han tornat a millorar, segons ha mostrat l’última comprovació realitzada, ja que situen els nivells d’extracció del Molinar, el principal manantial que abasteix a la ciutat, en 6,07 i 5,65 metres.
Això significa que hi ha més d’un metre de diferència respecte a les anteriors quantitats obtingudes i que per tant, el Molinar continua sent el principal recurs hidrològic de la ciutat.

L’Ajuntament d’Alcoi assenyala i recalca en una nota de premsa els nivells de la ciutat com a positius “si els comparem amb altres ciutats de la província que extrauen aigua a més de 100 metres de profunditat”.

Malgrat aquests bons resultats, el regidor d’Obres i Serveis, Jordi Martínez, explica que “malgrat que comptem amb uns aqüífers amb bons recursos hidrològics, l’aigua no s’ha de malgastar” i afig que “continuem recordant als ciutadans la importància de moderar el consum i d’utilitzar aquest bé de primera necessitat de manera responsable”.

Advertisements

Send this to a friend