La Verge de Torreciudad va visitar a la Mare de Déu del Miracle

La Verge de Torreciudad va visitar Cocentaina dissabte passat al costat d’un bon nombre de pelegrins procedents de l’entorn d’aquest santuari marià que se situa en el terme municipal de Secastilla, a la comarca de Ribargorça de l’Alt Aragó.

Aquesta activitat forma part de les diferents peregrinacions que està acollint la Vila Comtal des d’el mes de maig passat, en ocasió del V Centenari del miracle de les llàgrimes de la Mareta, i que s’emmarca dins de l’Any Sant concedit per la Santa Seu al municipi per a celebrar aquesta efemèride.

La peregrinació va començar en la Capella de sant Antoni Abat, lloc en el qual compta la tradició que es va produir el miracle de la Mareta el 19 d’abril de 1520, i va incloure el trasllat de la Verge de Torreciudad fins al Monestir de les Clarisses. Allí es va oficiar la missa del pelegrí i després de tots els assistents van poder signar en el llibre habilitat per a donar compte de totes les persones que passen enguany per Cocentaina.

Finalment, els assistents van recórrer diversos punts del Palau Comtal i del patrimoni turístic de la Vila Comtal “amb aquesta visita es retorna la que ja va fer la Mare de Déu del Miracle fa uns anys quan un bon nombre de contestans va acudir al Santuari de Torreciudad per a entregar una imatge de la Verge del Miracle que està allí exposada al costat d’altres advocacions marianes”, explica Nico Soler, Coordinador de les peregrinacions a Torreciudad a les comarques del Comtat i de l’Alcoià.

CAP DE SETMANA PER A LA FAMILIA
Recordar que també el passat cap de setmana es va celebrar el Dia de les Famílies dins del V Centenari del miracle de la Mare de Déu. La jornada va incloure jocs per als més xicotets, una missa al Pati d’Armes del Palau Comtal i fins i tot una paella gegant al Pla de la Font. El plat fort va ser la conferència impartida per Don Javier Urra en el Centre Cultural El Teular i que sota el titule de ‘La família, inici i permanència de la socialització’ va despertar un gran interés en la capital del Comtat.

Foto: La Verge de Torreciudad eixint del Palau Comtal de Cocentaina.

Send this to a friend