Demà arranquen les festes de Planes amb una programació completa

Les festes de Planes “combinen perfectament la religió amb els actes festius”, explica el regidor de Cultura, Agustín Cebriá.

Entre tots els dies, Cebriá, destaca el diumenge amb el Romiatge a l’Ermita del Sant Crist “al qual li tenim molta devoció, es pot pujar a través de la carretera o el calvari tallat en pedra té molt valor”.

No obstant això, també ressalta el regidor els altres dies amb “els Moros i Cristians del dissabte” o “el concurs de disfresses del divendres en el qual poden participar tant de forma individual com en grup”.

Quant a les dates el regidor informa que “són les últimes festes que se celebren a la comarca, després de l’Alqueria tanquem les celebracions nosaltres, és cert que a vegades hi ha hagut polèmica i ha sigut un recorrent tema de discussió el possible trasllat a agost, però ara mateixa no es parla d’això, tenim les festes a l’octubre i compten amb molta participació”.

També és important assenyalar que “hi haurà tres revetles amenitzades amb orquestra, per a nosaltres és un fet a destacar que hi haurà música i cantants en directe, cosa que no és habitual en la majoria de festes de pobles. Pensem que les orquestres ofereixen música per a tota classe de públic amb el valor afegit que canten i toquen en directe. Això si, en altres festes que es fan dedicades a públic més jove, si tenim disc-mòbil”.

  • Per a consultar tota la informació sobre els actes i els seus horaris faça click ací.

Foto: El calvari per on es puja cap a l’Ermita del Sant Crist.

Send this to a friend