El sector tèxtil reclama una baixada dels costos del gas

Els alts preus o peatges marcats en el consum de gas i el que això suposa per al sector tèxtil han provocat que el Consell Intertextil Español reclame una baixada i done suport a la revisió del marc regulador del gas plantejada per la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC).

La patronal, de la qual Càndid Penalba és president, afirma que els preus que paga el tèxtil minvament la seua competitivitat posat que són entre un 20 i un 25% més cars que els de la competència europea. “En 2018 les exportacions del sector tèxtil van suposar el 72% de la facturació. En aqueix context, reduir el cost dels peatges del gas és un factor molt sensible per a competir i no posar en risc els 47.000 llocs de treball del sector tèxtil”, detalla el Consell Intertextil Español.

Cal assenyalar, que la indústria tèxtil a Espanya utilitza el gas en processos de preparació de fils, tints i acabats, la qual cosa es tradueix que totes les empreses del sector es veuen “afectades pels alts costos”.

En aquesta mateixa línia, però amb posicions contràries, el Consell Intertextil ha mostrat el seu rebuig a les declaracions del president de la Confederació Espanyola d’Organitzacions Empresarials (CEOE), Antonio Garamendi, ja que la patronal tèxtil argumenta que “Garamendi s’ha posicionat públicament a favor de les grans empreses gasistes i en contra dels interessos de la indústria espanyola, que de nou se sent desprotegida en un assumpte de gran transcendència per a la millora de la seua competitivitat”.

Foto: Càndid Penalba, president del Consell Intertextil | Arxiu

Send this to a friend