Benifallim celebrarà a partir de demà les seues festes patronals

Benifallim celebrarà a partir de demà fins dilluns que ve 30 de setembre les festes que dedica a Sant Miquel Arcàngel, uns festejos tradicionals que tindran com a punt de partida el pregó que serà a càrrec de Miguel Ángel Satorre Aznar, professor del Campus d’Alcoi de la UPV, adscrit al departament de Física Aplicada i persona molt vinculada a Benifaliim.

José Carlos Barrachina, alcalde d’aquest municipi de l’Alcoià, amb poc més d’un centenar d’habitants, lamenta que, de nou, no hi haja festers i que l’organització dels actes haja recaigut a l’Ajuntament. “Quan salen voluntaris, la festa aporta amics i familiars i es viu d’una altra manera. La festa és del poble i si són els veïns els qui participen de la seua organització, hi ha més col·laboració i els actes tenen com un plus afegit”, opina. Barrachina no cessa en la seua obstinació per a recuperar la figura dels festers, per aquest motiu el saluda del programa de festes anima a la ciutadania “a formar un grup de festers per a l’any pròxim”.

La tradició, no obstant això, “fa que es mantinguen les festes”, diu el primer edil, que repeteix quatre anys més al capdavant de la corporació. “L’acte més significatiu és l’ofrena de floral a Sant Miquel”, a celebrar el dissabte 28, a les 20 hores.

El gruix de la programació de les festes manté el format i estructura d’anys anteriors, si bé avança el primer edil hi haurà una novetat. Es tracta de l’avançament horari de les disc-mòbil. Abans aquests actes començaven a mitjanit, però després de l’experiència que va haver-hi en la Festa dels Solters, s’ha decidit que l’inici siga a les 22 hores. “Començarà tant prompte concloguen els actes previs, per a finalitzar al voltant de les dues o dues i mitjana de la matinada”. Argumenta que d’aquesta manera hi haurà més afluència. Deixar passar unes hores entre l’últim acte i la disc-mòbil feia que alguns veïns van tornar a les seues cases i ja no van ser a la revetla”. Afig que amb els anys “les festes són més de ‘tardeo’ i com el canvi va tindre una bona acceptació en la Festa dels solters, ho farem així també en aquests festejos”.

Foto: Vista panoràmica del municipi de Benifallim | M.Payá

Send this to a friend