L’Alqueria d’Asnar viu aquesta setmana les seues festes en honor a Sant Miquel Arcàngel

La localitat de l’Alqueria d’Asnar viu aquesta setmana les seues festes patronals en honor a Sant Miquel Arcàngel després d’un mes en què, també han celebrat la ‘Festa de les solteres i dels solters’ i la ‘Setmana cultural’ amb una gran quantitat d’actes que va culminar amb el tradicional ‘correfocs’, un esdeveniment que ha complit 25 anys a càrrec dels ‘Dimonis Rafolins’.

Des d’aquest divendres, les festes patronals comencen amb l’habitual volteig de campanes i posteriorment la pilota valenciana cobrarà protagonisme. “És una forma de promoció i divulgació del nostre esport”, detalla l’alcalde de l’Alqueria, Jaume Pascual.

El divendres es tancarà amb una revetla mentre que el “dia gran les festes”, tal com qualifica Pascual el dissabte, tornarà a començar amb el volteig de campanes, mentre que a la vesprada, a partir de les 18’30 hores, al voltant de 300 participants formaran part de l’Entrada de Moros i Cristians, que són organitzats íntegrament per la va filar Botxins.

El primer edil explica que el diumenge és la “festa del patró” i es viu amb “solemnitat, tranquil·litat i respecte”. El caràcter desenfadat dels esdeveniments de la vesprada del diumenge culminen amb un castell de focs. “Per si no tenim suficient festa, a la nit ens reunim tots amb una xaranga i una barbacoa popular en la qual participa tot el poble”, detalla Pascual, qui afig que amb el concurs de disfresses s’entreguen premis i “tothom gaudeix”.

La programació del dilluns està més enfocada als xiquets amb l’organització de la fira, i a la vesprada, amb la xocolatada, el primer edil explica que ja “comencem a treballar en les festes de l’any que ve”.

Cal assenyalar, que aquestes festes comptaran amb una campanya de prevenció d’alcohol en menors i la de violència de gènere a través del Pacte d’Estat.

  • Per a veure tota la programació i el seu horari fes click ací.

Foto: Correfoc dels Dimonis Rafolins | Facebook Dimonis Rafolins

Send this to a friend