Cocentaina inicia la consolidació del refugi antiaeri del Palau

L’Ajuntament de Cocentaina ha iniciat les obres per a la consolidació del refugi antiaeri de la Guerra Civil, un enclavament que està situat al costat del Palau Comtal i al qual s’accedeix pel carrer dels Dolors.

La intervenció va arrancar dilluns passat 16 de setembre i la mateixa té un cost superior als 161.000 euros dels quals una meitat ha sigut finançada pel Consistori contestà mentre que l’altra procedeix de Fons FEDER de la Unió Europea destinats a la recuperació del patrimoni. L’edil de Cultura a l’Ajuntament de Cocentaina, Iván Jover, explica que el refugi té una superfície d’uns quatre-cents metres quadrats dels quals es poden aprofitar unes tres quartes parts per a convertir l’enclavament en un espai museístic.

En aquest sentit avança que quan finalitzen les obres es dotarà de contingut a la galeria perquè puga ser visitada pels veïns i les veïnes de la població “s’instal·laran panells informatius i fins i tot tenim pensat situar alguns dels rètols que indicaven els noms dels carrers de Cocentaina durant la II República i que ja van ser exposats a la primavera en la mostra ‘Carrers de la República. El traçat de la nostra història. Tot això permetrà que els contestans coneguen com van ser aquells episodis de la història recent del nostre país”; indica.

Recordar que el Refugi antiaeri data de l’any 1937 i des de l’esmentat Ajuntament de Cocentaina confien que els treballs puguen estar finalitzats abans que acabe l’any 2019.

Foto: Exterior dels refugis antiaeris del Palau Comtal.

Send this to a friend