Vestimenta modernista en tan sols cinc passos

Durant el cap de setmana, Alcoi es traslladarà a principis del segle XX amb activitats, decoració i vestimentes de l’època. El Modernisme respon a un desig de crear un nou estil de vida en “transició” per les necessitats d’un canvi industrial que va afectar també la forma de vestir.

Totes aquelles persones que vulguen involucrar-se de ple, durant aquest cap de setmana que seran els dies forts de la Setmana Modernista, amb la vestimenta típica d’aquella època, tan sols es necessiten uns quants elements.

1-TRIAR CAMISA
Tant per a les dones com per als homes, la camisa és un bàsic essencial. Qualsevol camisa blanca pot servir, però si té les mànegues ajustades i colls alts marcaran la diferència.

2-BUSCAR UNA FALDA o VESTIT
L’estètica que va predominar va ser la silueta en S. Això s’aconseguia amb faldes llargues que destacava les corbes de la dona per portar una xicoteta cotilla. A mesura que passava el temps, els últims anys del modernisme es va caracteritzar per l’aparició de faldes més lleugeres pel fet que les dones ja començaven a treballar en la indústria. Moltes botigues de la ciutat ofereixen faldes en diversos colors amb diferents complements com a faixins.

Per als homes, un vestit jaqueta amb diferents complements és la vestimenta més triada i senzilla per a gaudir d’un cap de setmana Modernista.

3-PREPARAR EL BARRET
Amb el cabell recollit, els barrets i els tocats són un gran protagonista de l’època. A aquest complement tan significatiu se li poden incloure flors i plomes. És molt fàcil customitzar al gust aquest element però també hi ha botigues especialitzades en la Setmana Modernista que ofereixen barrets per a dones i també més bàsics per a home.

4-REUTILITZAR SABATES
Segons el rang social de l’època, les sabates anaven des d’uns de pell fins a d’espart, per la qual cosa els homes poden triar qualsevol sabata negra o marró de pell que tinguen per casa i les dones un taló mig tancat de qualsevol color, però si s’opta per una vestimenta d’una classe més baixa, es poden adquirir les típiques espardenyes d’espart.

5-REBUSCAR COMPLEMENTS
Guants, bastons, paraigües de punta i diferents joies de l’època. Els complements marquen l’estatus social, així que segons els elements pertanyeràs a l’alta burgesia o a la classe baixa. Els pots adquirir en botigues de segona mà, especialitzades o pels antics baguls de casa dels avis.

Send this to a friend