Pelu, imatge del skate sa

L’alcoià Alejandro Beneito, més conegut per Pelu, està considerat com un dels joves amb més projecció de l’escena nacional del skate, esport que per primera vegada serà olímpic l’any que ve a Tòquio. Amb sol quatre anys patinant ha aconseguit fer-se un buit entre els millors especialistes del país. Comença a ser habitual veure-li competint entre professionals.

Al començament de juliol passat va estar en els World Roller Games de Barcelona, el major esdeveniment mundial que agrupa els campionats del món de totes les disciplines del roller sports, i a l’agost passat es va desplaçar fins a Vigo per a participar en el prestigiós O Marisquiño, un dels festivals de cultura urbana més importants del país, que va congregar a més de 160.000 espectadors, i en el qual va aconseguir les semifinals. Més a nivell autonòmic, va prendre part en una competició celebrada a Pedreguer on es va fer amb la victòria en tres de quatre disciplines.

No obstant això, encara que a nivell competitiu els seus progressos són més que evidents, aquest estudiant de disseny del que més orgullós i content es mostra és ser imatge d’una marca que promou el skate sa. Com a compte el propi Pelu, “la pràctica del skate està associada a una sèrie de males conductes i al consum de productes poc saludables amb els quals no m’identifique i pels quals sempre he lluitat per eradicar. Per a mi el skate no és sol un estil de vida, també és un esport i consegüentment ho entenc. Es necessita d’una preparació i d’uns descansos com aquell que sale a córrer o jugarà al futbol”. Per aquest motiu confesse que no s’ho va pensar dues vegades quan la signatura Skateenergia li va proposar ser una dels sis ‘skaters’ que formen el seu equip i amb la seua imatge tracten d’inculcar hàbits i actituds sanes que trenquen amb alguns estereotips relacionats amb la pràctica d’aquesta disciplina urbana.

La seua popularitat, compta amb 13.600 seguidors en Instagram, ha fet que signatures importants reclamen la seua presència. La setmana passada va estar a Barcelona per a participar en una sessió de fotos i de vídeo organitzada per Dogwy Mag, la revista més prestigiosa del skate a nivell estatal, i amb la col·laboració de la multinacional Adidas. Alejandro Beneito espera acabar setembre prenent part en l’última prova de la Lliga Nacional que tindrà lloc a Badalona, on es troba el millor skatepark del nostre país.

Foto: Alejandro Beneito ‘Pelu’, en el centre de la imatge, amb altres integrants de l’equip.

Send this to a friend