Benillup demana solució urgent per al Barranc de Caraita

Benillup ha vist com les pluges intenses han produït un destacable increment de l’erosió en la zona del Barranc de Caraita, que està a solo uns metres del municipi.

Des de l’ajuntament indiquen que és preocupant per la persistència de les precipitacions que han caigut, “la terra ja no pot absorbir més aigua i les ensulsiades, i els despreniments comencen a afectar a tot el llit del barranc, situat a sol 20-40 metres de les cases del poble”, ha destacat l’alcalde, Javier Navarro.

“Els veïns han vist com, des de 2004, les seues peticions a través de l’ajuntament a la Generalitat Valenciana i la Confederació Hidrogràfica del Xúquer no han repercutit de moment en cap actuació per a protegir de l’avanç del barranc cap a les seues cases, malgrat les respostes positives davant l’enorme repercussió en els mitjans de comunicació que l’assumpte desperta des de l’any 2004, i el compromís de les Conselleries a efectuar una actuació a la zona per a evitar el perill”, indica, Navarro.

Benillup és una població que limita en la seua part sud amb el Barranc de Caraita, afluent del riu Serpis. La zona, arran de les pluges intenses que es registren periòdicament, pateix ensulsiades i despreniments de terra amb freqüència, sense que els veïns ni l’Ajuntament tinguen els recursos necessaris tant tècnics com econòmics suficients per a pal·liar aquesta situació. Tot el que està “a les nostres mans s’ha dut a terme, desviar aigües de pluja, canaletes, aigüeres, clavegueram, etc”.

Cal recordar que a la fi de 2010 el govern valencià va afirmar que s’invertirien 900.000 euros per a aguantar el barranc. Però, tan sols unes hores després el Consell ho desmentia i explicava per ràdio que “les obres del barranc de Benillup es posposen per la crisi”. Al març de 2018, el Consell i l’Ajuntament de Benillup es reunien per a traçar un full de ruta de les actuacions a dur a terme. La Conselleria va anunciar que anava a encarregar un estudi i proposar un conveni amb la resta d’administracions, cosa que encara no s’ha portat avant. “La zona necessita una actuació urgent a nivell general que garantisca el futur de la població”, conclou, l’alcalde.

Foto: Des del Consistori sol·liciten una actuació urgent que garantisca el futur de la població.

Send this to a friend