L’organista Paco Amaya ret homenatge al seu mestre Adolfo Gutiérrez

La Catedral de Lleó s’ha convertit en l’escenari de un homenatge al compositor i organista espanyol Adolfo Gutiérrez Viejo, qui a més, va ser el mestre de l’organista alcoià Paco Amaya.

Amb un repertori compost per peces del mateix Gutiérrez Viejo i també de Johan Sebastian Bach, Oliver Messiaen o Dietrich Buxtehude, Paco Amaya ha sigut l’encarregat d’obrir l’homenatge al seu mestre, en el qual han participat tres organistes més.

Amaya destaca que “formar-se amb Adolfo Gutiérrez va ser un privilegi que va marcar la meua vida professional i personal. Amb ell vaig aprendre a tocar l’òrgan i a estimar la seua música. Vaig tindre un exemple de passió per la música, de compromís amb la música contemporània així com d’esforç i superació personal”.

La música de Gutíerrez Vell, a qui s’ha homenatjat de forma pòstuma amb l’acte del passat dimarts, va arribar fins a Alcoi en diverses ocasions i ho va fer en les seues pròpies mans, quan va actuar a l’església de Sant Jordi.

Per a Paco Amaya aquest concert ha sigut el tancament de la gira que ha donat durant l’estiu i que li ha portat a diversos esdeveniments de caràcter internacional.

Send this to a friend