Ibi es va sobreposar a les amenaces de pluja i va celebrar les Entrades

_dsc9743_web.jpg

Ibi ha viscut unes festes de Moros i Cristians atípiques, a causa de la qual en previsió a les precipitacions que haurien d’haver caigut el divendres van arribar a un acord per a canviar el guió de les festes. D’aquesta manera, el diumenge van celebrar les Entrades. Més de 80 formacions musicals, a més dels més de 3.000 membres de les diferents comparses van prendre part en les desfilades.

Les comparses de l’exèrcit de la Creu van prendre part en l’entrada al matí. La desfilada el va encapçalar el capità dels Mossàrabs, José Rodríguez. Anava acompanyat per nombroses esquadres, ballets i artesans de diferents oficis, destacant l’àguila en els dissenys i el boato de la mateixa manera que ho fa en el disseny oficial de la comparsa, blava, amb creu blanca i el citat ocell en el pit. Van continuar desfilant en l’entrada Cristiana, els Almogàvers, Guerrers, Contrabandistes, Maseros, Templers i Cides.

A la vesprada va arribar el torn dels emirs, de les tropes àrabs que amb sumptuositat van desfilar pels carrers iberuts, i van ser aplaudits per la multitud de públic que va omplir les graderies, matí i vesprada.

_dsc9743_web.jpg

La comparsa que va ostentar la capitania van ser els Mudèjars, amb Miguel Ángel Pérez com a màxim exponent. La capitania va brillar per l’espectacularitat i colorit de les seues esquadres. Després d’ells van seguir la resta de les comparses: Almoràvits, Beduïns, Pirates, Argelianos, Chumberos i Tuareg.

Destacar que com és habitual, l’alcalde del municipi, Rafael Serralta, vestit amb el disseny dels Chumberos, va rebre a tots dos capitans en la tribuna, després de baixar de la carrossa per a saludar-li i seguir amb la comitiva. Després de les entrades van donar pas a la Volta al Castell amb el qual presenten als càrrecs de les pròximes festes.

Foto: El capità cristià, José Rodríguez, va baixar de la carrossa per a rebre les claus de la Vila d’Ibi | ALDEMAR

Send this to a friend