El govern municipal estudia donar ús a la planta de transferència situant l’ecoparc

La planta de transferència de residus, situada en el polígon El Clérigo, podria convertir-se en la nova seu de l’ecoparc, que recentment es va anunciar que anava a ser traslladat de les seues actuals instal·lacions de l’Avinguda d’Elx. És l’ús que planteja el govern municipal per a una planta de residus que va tancar a mitjan 2013 i des de llavors roman clausurada i en desús.

Tal com s’ha vingut informant, l’Ajuntament està interessat a reactivar les instal·lacions i, en aquest sentit, el regidor de Medi Ambient, Jordi Silvestre, ha explicat que s’instarà i “constrényer” a Vaersa, a la qual pertany aquesta infraestructura, perquè done solució a un problema que s’arrossega no solament des del tancament de la planta, sinó des de molt abans, ja que la gestió de residus orgànics –propòsit per al qual va ser creada– ha comportat des del principi molèsties veïnals, arribant fins i tot a rebre denúncies.

Una de les alternatives en les quals s’ha pensat és que les instal·lacions puguen acollir un centre de voluminosos, sent a més un espai on podrien acudir els ecoparcs mòbils del Consorci i a partir d’ací gestionar aquestes restes, que no generarien problemes d’olors i higiene. Silvestre ha indicat que aquesta proposta va ser presentada per Vaersa fa un any, sense que de moment haja prosperat.

Al mateix temps, l’Ajuntament d’Alcoi necessita traslladar l’ecoparc, ja que la seua ubicació actual no és l’adequada, mentre que les instal·lacions de la planta de transferència es plantegen com un espai perfectament adaptat. Per a això, no obstant això, caldria iniciar un complex procés administratiu a tres bandes: Ajuntament, Vaersa i Consorci zonal de residus.

Foto: La planta de transferència de residus es troba situada en el polígon de El Clérigo | Arxiu

Advertisements

Send this to a friend