Ibi celebrarà demà les Entrades, si el temps ho permet

Després d’una setmana d’incertesa amb diferents reunions, Ibi ha seguit avant amb les seues festes de Moros i Cristians, amb un guió variat.
D’aquesta manera, el dijous va ser el pregó i l’olleta. Ahir divendres el dia va començar eamb la diana festera. Després va tindre lloc la missa del fester i l’entrada del Contraban.

A les dotze del migdia es va celebrar el tradicional Contraban, un acte en l’intervenen les comparses Maseros i Contrabandistes. Com tots els anys, els contrabandistes demanen permís als maseros, que es troben dins del Castell, per a poder entrar en la Vila d’Ibi i vendre els articles que porten, com a mantes, mantons, tabac, pintes. S’estableix, llavors entre tots dos, un enfrontament dialèctic, amb molts tocs d’humor i moltes referències a l’actualitat, tant nacional com local. Encara que, minuts abans de l’acte va començar a ploure, finalment va parar i fins va lluir el sol i va poder celebrar-se amb sencera normalitat, amb la posterior visita a l’asil.

A la vesprada va ser el torn dels més xicotets en l’entrada infantil i l’alardo, acabant amb l’ambaixada mora.

El guió previst per a hui començava a les 6.30 hores amb la guerrilla, seguida de l’ambaixada cristiana. A les 11.30, la Missa Major. Ja a la vesprada a les 17.30 hores serà l’ofrena de flors i a les 21 hores serà la processó a la patrona la ‘Mare de Déu dels Desamparats’. En cas de pluja, la processó es traslladaria a demà diumenge, dia de les entrades.

Demà a les 10 hores, començarà l’Entrada Cristiana i ja a la vesprada, a les 16 hores serà la Mora, finalment quan acabe aquest acte serà la Volta al Castell.

Foto: Els capitans, durant un acte celebrat en el matí d’ahir (Pilar Luz)

Send this to a friend