Protagonisme del comprador internacional en la jornada inaugural de Textilhogar

El conseller d’Economia Sostenible, Rafa Climent, ha obert aquest matí en el recinte de La Caja Mágica de Madrid la cinquena edició de Home Tèxtils Premium by Textilhogar, un certamen que compta amb la presència de 69 empreses expositores espanyoles i portugueses i una oferta de 163 i signatures i marques i que romandrà obert al comprador professional fins divendres que ve. El conseller ha estat acompanyat per diverses autoritats de la Conselleria així com autoritats municipals com l’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, així com el president de Fira València, José Vicente González.

Climent s’ha mostrat molt satisfet per la consolidació d’aquest certamen i ha reiterat el suport constant de la conselleria d’Economia a aquest important sector que registra xifres positives tant en exportacions com en creació d’empreses i ocupació. “Tornem a donar suport a aquesta fira i a les empreses i per això hem organitzat una missió inversa de 17 compradors procedents de 14 països, amb l’objectiu de facilitar noves oportunitats de negoci a les nostres empreses”, ha indicat.

L’objectiu és “que les exportacions del sector mantinguen la tendència a l’alça” en un marc en el qual destaca la col·laboració entre el sector, la fira i la conselleria a través de l’IVACE”.

Rafa Climent ha volgut oferir xifres d’ajudes al sector, que han ascendit a 26 milions d’ajudes directes al sector. En millora de maquinària entorn dels 9 milions, 15 milions d’euros en innovació i prop de 2 milions d’euros en l’àmbit de la internacionalització.

Precisament, la primera jornada de la fira ha estat caracteritzada per una animada presència dels compradors internacionals, que han protagonitzat les primeres comandes del certamen i que consoliden a aquesta cita com una de les principals plataformes d’internacionalització i d’obertura als mercats exteriors. De fet, Home Tèxtils Premium by Textilhogar ha incrementat enguany la seua projecció internacional a través de la missió comercial coordinada per la patronal tèxtil ATEVAL–Home Tèxtils from Spain, amb el suport d’IVACE Internacional i ICEX, i que està motivant la presència aquests dies a Madrid de compradors procedents de fins a 35 països.

Representació d’empreses d’Alcoi i la comarca

L’alcalde d’Alcoi, Toni Francés, ha visitat en aquesta primera jornada Home Tèxtils Premium by Textilhogar per a estar al costat de les empreses de la zona. El primer edil ha estat acompanyat pel regidor d’Empresa, Alberto Belda, en aquesta fira tèxtil que compta amb la presència com a expositors dotze empreses de les nostres comarques, a més d’AITEX, l’Institut Tecnològic tèxtil.

“Som una ciutat tèxtil i hem vingut per a donar a suport a la nostra indústria, a les empreses de les nostres comarques, que suposen la major part de la representació nacional en la Fira i com no a AITEX, el nostre gran vaixell almirall d’innovació, de tecnologia i de creació de valor en un sector que està afortunadament està creixent, que està generant ocupació i que està generant desenvolupament de la nostra ciutat i del nostre país”, ha explicat l’alcalde Toni Francés.

*FOTOS: En la imatge de portada, l’alcalde d’Alcoi i el regidor d’Empresa conversen amb el president d’ACETEX, José Martínez/ A la foto interior, el conseller Climent i el president d’Ateval, durant el recorregut inaugural.

Send this to a friend