Alcoi usarà una APP que millora la seguretat en les cremes

L’Ajuntament d’Alcoi començarà a utilitzar a partir del pròxim mes d’octubre, en període de proves, una aplicació que ajudarà a millorar la seguretat en les cremes controlades.

L’APP, batejada amb el nom de Control Foc, ha sigut desenvolupada per l’empresa alcoiana Aures TU Consultors, i la Mancomunitat de l’Alcoià i el Comtat serà qui assumisca la inversió del seu desenvolupament. En conseqüència, la funcionalitat de l’aplicació no se circumscriurà únicament a Alcoi, sinó que pròximament s’utilitzarà també en altres municipis de les comarques i la idea és estendre el seu ús a totes poblacions de la Comunitat a través de la Conselleria de Medi Ambient.

Els desenvolupadors van explicar el funcionament de l’aplicació en un acte de presentació celebrat en la seu de ACIF. A ell van acudir el Sotssecretari Autonòmic de Seguretat i Emergències, José María Ángel; el Subdirector General d’Emergències, Jorge Suárez; l’edil de Transició Ecològica i Protecció Civil de l’Ajuntament d’Alcoi, Jordi Silvestre; els responsables de Policia Local i Bombers de la ciutat, i membres de ACIF i tècnics de l’Ajuntament.

L’aplicació té com a fi essencial controlar les cremes actives i previndre els incendis forestals. Des de l’APP es podrà monitorar l’activitat de les cremes per població, notificar als usuaris les dates i hores permeses per a dur a terme les cremes i atendre de forma oportuna les incidències.

Administració pública, bombers i policies treballaran conjuntament en la mateixa plataforma i construiran així un sistema de cremes més controlat i segur. Els usuaris podran consultar a través d’ella els nivells de preemergència, i podran sol·licitar els permisos de crema a través del mòbil. Bombers, policies i forestals tenen en Control Foc una eina que els permet rebre notificacions instantànies de les incidències i verificar la seua geolocalització.

Foto: Presentació de l’APP Control Foc en la seu de ACIF Alcoi.

Send this to a friend