Jaume Lara i Mariola Doménech tornen del mític Ultra Trail del Mont Blanc

La UTMB està considerada com la mare de tots els ultra trail del món. El Planeta Trail gira al voltant de la localitat francesa de Chamonix i les seues set mítiques proves. Durant una setmana es donen cita 9.000 corredors de més d’un centenar de països –entre ells prop d’un miler d’espanyols, de nous els grans protagonistes d’aquesta edició amb els seus resultats– a la recerca de fer realitat els seus somnis.

Els de Mariola Doménech i Jaume Lara es van consumar fa uns mesos, quasi a principi d’any, quan l’organització de la UTMB va acceptar la inscripció de tots dos. Considerada com un Mundial oficiós de l’especialitat, la confirmació arriba per mèrits esportius, tenint-se en compte les puntuacions obtingudes en unes proves determinades. Jaume Lara i Mariola Doménech no ho van aconseguir en el primer any que el van intentar i el van aconseguir en el segon.

Tots dos van prendre l’eixida en la prova de 56 km de la UTMB, amb un desnivell positiu de 3.500 metres i 7.000 acumulats, que transcorre per la frontera franc-suïssa amb vista impressionants a espectaculars glaceres. L’eixida estava en la localitat francesa de Orsières, per a després travessar la vall suïssa de Entremont i tornar una altra vegada a França per Catogne amb final en Chamonix.

Jaume Lara es va portar la primera agradable sorpresa abans de començar a córrer, en ser situat en el grup dels pros, darrere dels elit. La segona alegria d’aquest empleat tèxtil de 39 anys va ser el temps obtingut. Va fer 6 hores i 27 minuts, la qual cosa li va portar a acabar en el lloc 52 de 1.600 participants en la seua distància. “Ha sigut una experiència increïble”, assegura Jaume Lara. Ara el seu objectiu és córrer dins de dos anys la carrera de 100 km de la UTMB.

Mariola Doménech, de 30 anys, s’ho va prendre amb major filosofia. Va acabar la prova en 9 hores i 59 minuts, classificant-se la 572 de 1.600. “Per a mi estar en l’eixida ja va ser un gran èxit. Ha sigut un any molt dur d’entrenaments i amb una lesió que he anat arrossegant durant aquest temps”, explica sobre la seua preparació, amb dies en què s’alçava a les 5 del matí per a entrenar de 5,30 a 9,30, abans d’iniciar a les 10 una jornada laboral amb jornada partida.

Foto: Jaume Lara i Mariola Doménech en la línia d’eixida de la UTMB en Chamonix.

Send this to a friend