Ibi rep una subvenció de més de 10.000 euros per al seu arxiu digital

La Direcció General de Cultura i Patrimoni de la Generalitat ha acordat concedir una subvenció de 10.072 euros a l’Arxiu Municipal d’Ibi per a la digitalització de la documentació històrica i per a la millora de les instal·lacions, destinada als arxius municipals de la Comunitat Valenciana. Aquesta subvenció s’atorga sobre gaste realitzat i la Conselleria subvenciona fins a un 50% de la inversió prèviament realitzada, total que ha sigut atorgat a l’Ajuntament d’Ibi. De 49 ajuntaments, Ibi ha sigut un dels destinataris amb la tercera subvenció de major quantia.

Així, amb aquesta ajuda econòmica, l’ajuntament ha pogut cobrir la meitat de la inversió que va realitzar l’any passat amb l’adquisició d’unes prestatgeries mòbils compactes sobre rails per al depòsit de documents situat en l’edifici municipal de la Pilen; i en la digitalització de documentació històrica que, seguint les bases de l’Ordre, arriba fins a l’any 1940.

Aquestes ajudes econòmiques són molt importants per a l’Arxiu Municipal d’Ibi, segons expliquen des del consistori, ja que amb elles es poden realitzar les inversions necessàries per a una correcta conservació i preservació dels documents, tant en paper, per a la compra d’aquestes prestatgeries mòbils sobre rails, com per a la digitalització d’aquests documents històrics que, a més, els aproximaran a tota la ciutadania en general i als investigadors en particular.

“Aquestes actuacions posen en valor el ric patrimoni documental d’Ibi amb documents des del segle XVI, iniciant el nostre inventari el Priviliegi Reial de Desmembració d’Ibi de Xixona i la concesió del títol d’Univesitat d’Ibi que ens va atorgar Felip II, en 1578, que han de conservar-se, preservar-se i posar a la disposició dels interessats en les millors condicions possibles”, han ressaltat des de l’ajuntament.

Foto: Sala d’exposicions de l’Arxiu Municipal d’Ibi.

Send this to a friend