Els 283 tresors del MARQ viatgen fins a Iran

El Museu Arqueològic Alacantí ultima ja els detalls de l’exposició ‘Alacant. Tresors del MARQ’, una exhaustiva selecció de 283 peces procedents dels seus fons que s’exhibirà a partir del pròxim 22 de setembre i fins al 8 d’abril de 2020 en el Museu Nacional d’Iran (MNI) amb seu a Teheran. Entre les peces, una rèplica dels ploms de La Serreta.

Aquest projecte convertirà al MARQ en el primer museu d’Espanya a exposar gran part de la seua col·lecció a Iran. A més, es tracta de la primera vegada que el centre alacantí porta una mostra d’aquesta magnitud a un museu de caràcter nacional, i en un país estranger, oferint un recorregut històric pel mediterrani a través de la cultura material i difonent el ric patrimoni arqueològic de la província.

La vicepresidenta primera i diputada de Cultura, Julia Parra, ha presentat recentment els detalls d’aquesta interessant proposta al costat del director gerent de la Fundació CV MARQ, el contestà José Alberto Cortés, el director tècnic del museu, Manuel Olcina, i el director d’Exposicions, Jorge Soler. “Una àmplia mostra de la col·lecció del MARQ viatja per primera vegada fora d’Espanya, concretament a Iran, la qual cosa suposa un gran pas en el nostre camí cap a una major projecció internacional donant-li, a més, visibilitat en un nou context”, ha indicat Parra, qui ha afegit que aquesta acció “confirma que la col·lecció del museu alacantí genera gran interés i admiració en centres tan rellevants com el d’Iran. Fins ara hem portat peces o algunes xicotetes col·leccions, però cap com aquesta, que suposa traslladar prop de 300 obres”.

La mostra ofereix un panorama històric a través de la cultura material, seguint el format de la qual s’exhibeix sobre Iran en el MARQ. Des del museu alacantí també s’ha realitzat el catàleg, amb una vintena d’articles, que serà editat en llengua farsi pel Museu Nacional d’Iran. El muntatge de les peces estarà assistit per tècnics del MARQ, que vetlaran per garantir la seguretat i condicions d’aquestes tant en el trasllat com en l’exhibició.

Foto: Moment de l’embalatge d’algunes peces per al seu trasllat.

Send this to a friend