L’Associació de Sant Jordi vol mantindre el lloc del repartiment de pólvora

El lloc on es reparteix la pólvora ha de complir certs requisits, un d’ells és trobar-se a certa distància d’habitatges habituals. Aquesta separació ve determinada per una fórmula, en la qual la quantitat de quilos juga un paper fonamental.

Actualment, i des de l’any 2017 el repartiment a Alcoi es duu a terme en el Baradello de Moya, no obstant això, si continua incrementant el nombre de tiradors-portadors, cada any uns 300 més, tal com afirma l’Associació de Sant Jordi (ASJ) que ve succeint en els anteriors anys, el Casal haurà de buscar una nova ubicació.

Segons la informació facilitada, l’any passat, el Casal va sol·licitar, amb mesos d’antelació, 5.400 quilos de pólvora, ja que cadascun dels al voltant de 2.700 tiradors-portadors, dispara 2 quilos, és a dir, 2.700 multiplicat pels 2 quilos.

Encara que finalment, es van disparar quasi 3.100 quilos, la sol·licitud prèvia va ser de 5.400, els quals s’inclouen en una fórmula matemàtica que determina el radi de distància al qual s’han de trobar habitatges no habituals.

Per aquest motiu, si incrementa la quantitat de tiradors-portadors, la qual cosa al seu torn provocaria l’augment dels quilos de pólvora sol·licitats per part de la ASJ, suposaria que el radi de distància seria major i s’hauria de buscar una alternativa per a dur a terme el repartiment.

Foto: Repartiment de pólvora de les festes enguany 2019 | Arxiu

Advertisements

Send this to a friend