El cartell de les festes de la Patrona lluirà el divendres en la façana de l’Ajuntament

Alcoi es prepara per a homenatjar la seua Patrona, la Verge dels Lliris. Sense anar més lluny, aquest divendres a les 20’30 hores es col·locarà en la façana de l’Ajuntament el cartell anunciador de les festes en honor a la Patrona.

L’obra de Luisa Fuster Verger, tal com la mateixa autora reconeix, està pintat a mà. “La majoria dels cartells són dissenyats amb ordinador, però jo ho vaig pintar sobre un llenç de 1,85 metres”, indicava Luisa Fuster, particularitat que confereix al cartell “un resultat molt especial”.

L’artista, que a més de pintora és escriptora, detalla que l’obra conjumina modernitat i tradició. “El cartell està situat en el present, però sota el context que la representació de la religiositat té una estètica molt marcada”, i confia que “la gent se senta identificada amb la representació”. A més, com a picada d’ullet a la ciutat, el modernisme, una altra dels senyals d’identitat d’Alcoi, estarà present en el cartell.

La col·locació del cartell en la façana de l’Ajuntament significarà el tret d’eixida a les festes en honor a la Verge dels Lliris. Els actes continuaran aquests dies amb concurs de dibuix infantil; la presentació de la revista Lilia, la portada de la qual ha realitzat Dori Cantó; i la missa i el pregó del dimarts. El dimecres 11 estarà dedicat a la infància. El dijous les cambreres homenatjaran la seua Patrona i el divendres estarà dedicat a les famílies. L’ofrena del dissabte precedirà al romiatge a la Font Roja del dia 15.

Foto: Presentació del cartell anunciador de les festes de la Verge dels Lliris en 2018 | Arxiu

Advertisements

Send this to a friend