L’ASJ assegura que Alcoi no tindrà problemes de subministrament de pólvora

El Dia dels Trons de les festes de Moros i Cristians d’Alcoi d’enguany es van disparar 3.099 quilos de pólvora. Aquesta xifra avala la magnitud de l’alardo a la ciutat, i més encara si es compara amb la quantitat que es dispara en altres localitats pròximes en les quals també se celebren els Moros i Cristians.

La dimensió d’aquestes festes a Alcoi provoca que el funcionament, organització i gestió de l’Associació de Sant Jordi (ASJ) siguen diferents als d’altres entitats encarregades d’aquesta celebració.

En aquest sentit, i davant la polèmica generada pel preu de la pólvora, el Casal s’ha mantingut al marge posat que aquesta entitat, així com la celebració de l’alardo, no s’han vist afectats.

Segons ha pogut saber aquest periòdic, l’ASJ manté un contacte directe amb l’empresa fabricadora de la pólvora situada a Alemanya, amb la qual a més, afirmen estar molt contents, igual que amb el polvorí en el qual deixen any rere any la càrrega de pólvora, emplaçat en Montealegre del Castillo (Albacete).

L’equació gràcies a la qual el Casal no s’ha vist afectat per aquesta polèmica ni tampoc per l’increment de preu, es resol amb les dates anticipades en les quals realitzen cada any la reserva i la compra de la pólvora. De fet, durant tot el mes d’agost, components de la Junta Directiva de l’Associació han estat treballant en aquest tema de cara a les festes del pròxim any.

GESTIONS ANTICIPADES

L’anticipació és tal, que l’ASJ ha de comunicar pròximament a l’empresa fabricadora els quilos necessaris per a les festes de 2020.

La distribució està garantida, i a més, com a mínim, amb el preu per la qual van comprar la que es va disparar el mes de maig passat, segons la informació facilitada.

Foto: Un moment del Dia dels Trons d’enguany 2019. Arxiu

Advertisements

Send this to a friend