Les festes de Benilloba en honor a Sant Xotxim continuen durant la setmana

Benilloba celebra, com cada any, les seues festes en honor al patró de la localitat, Sant Joaquim, conegut com a Sant Xotxim a la localitat.

Encara que les activitats prèvies no donen cap treva durant els caps de setmana de juliol i agost, els actes centrals i més emblemàtics de les festes patronals es desenvoluparan des de dimecres que ve 14 fins al diumenge 18.

A mitjanit del dimecres 14, la tradicional desfilada humorística, protagonitzada per les filaes i amb una àmplia participació ciutadana, omplirà els carrers de Benilloba de sarcasme i crítica social.

Ben d’hora continuen les festes el dijous 15, amb el toc del començar el dia i la primera diana, des de les 7’30 hores. La missa de migdia obrirà el passe a les Entrades ,que recorreran els carrers de la vila a partir de les 19’30 hores.

Divendres serà el dia del patró, el dia de Sant Xotxim, a qui anirà dedicada tant la missa solemne com la processó general, que començarà a les 20’30 hores. A més del patró, les imatges de Santa Anna i la Verge de Dolors rebran també l’estima del poble.

Benilloba canviarà de mans dissabte al migdia, després de l’Ambaixada Mora, quan el bàndol de la Mitjana Lluna farà lluir el seu estendard al castell. A la vesprada, amb l’Ambaixada cristiana, el bàndol de la Creu recuperarà la vila.

ÀMPLIA PROGRAMACIÓ
A més, la regidoria de festes de Benilloba, que dirigeix José Ramón Martí, ha preparat una sèrie d’activitats que complementen aquests actes centrals i que faran de Benilloba una localitat plenament festiva durant els dies centrals d’agost.

L’últim dia de les festes, el diumenge 18, els més xicotets gaudiran de jocs aquàtics i el correfoc.

Tota la programació en [l’Agenda Cultural
->https://www.elnostreperiodic.com/benilloba-en-festes]

Foto: Desfilada humorística de la Nit de l’Olla

Send this to a friend