Triats els cors del certamen de la Fira de Tots Sants de Cocentaina

El comité tècnic de l’organització del Certamen Coral de la Fira de Tots Sants de Cocentaina ja ha donat a conéixer les agrupacions corals que participaran en aquest esdeveniment que té lloc cada any després de finalitzar la multitudinària Fira contestana.

Cal destacar que l’esmentat certamen aconsegueix en aquesta ocasió l’edició número 39 i en el mateix prendran part tres Cors procedents de diferents punts de la geografia espanyola. Es tracta del Grup Vocal ‘Amitié’ de Langreo, situat a Astúries; el Cor Diatessaron de Molina del Segura, amb origen a Múrcia; així com la Coral Jove del Conservatori de Sant Cugat, amb seu a Barcelona. Tots ells optaran a quatre premis dels quals un és del públic, amb una dotació econòmica de 600 euros, mentre que el tercer està valorat en 1.200 euros més trofeu, el segon compta amb 1.800 euros més trofeu i el primer està dotat amb 3.000 euros més trofeu.

El Coordinador del Certamen Coral, Raül Belda, indica que en aquesta ocasió s’han presentat un total de 8 cors, al mateix temps que assegura que s’ha reduït considerablement el nombre de corals respecte a l’any passat. “El motiu ha sigut que Cocentaina ja no té l’Alberg municipal del qual disposava perquè allí se situarà el col·legi Sant Joan Bosco mentre duren les obres del nou centre educatiu. Això ens ha perjudicat perquè els cors que venien des de lluny tenien aquesta opció per a pernoctar i ara l’organització hem hagut de destinar una quantia econòmica que els puga ajudar en part a cobrir les despeses d’allotjament. Molts participants han optat per no apuntar-se”, afirma.

Recordar que el Certamen Coral Fira de Tots Sants tindrà lloc el 9 de novembre, en el Centre Cultural El Teular, i en el mateix els cors interpretaran un repertori de lliure elecció a excepció de l’obra obligada. Enguany la peça es titula ‘Mareta, Mareta’, creada pel compositor local Josep Robert Sellés i Camps, a partir de la coneguda cançó popular valenciana.

Foto: Un dels cors en l’última edició del certamen

Send this to a friend