La Guàrdia Civil de Xixona salva a un mussol real de morir atrapat en un filferro d’arç

El SEPRONA de la Guàrdia Civil d’Alacant, (Servei de Protecció de la Naturalesa) ha salvat la vida d’un mussol real que va quedar atrapat per l’ala en un filferro d’arç.

El fet va ocórrer el dijous passat, quan agents de la patrulla del SEPRONA de Xixona van rebre la trucada d’un caçador, que alertava sobre l’existència d’un ocell rapaç ferida, en la Partida Cotoveta de Mutxamel (Alacant).

La immediatesa del rescat va evitar la mutilació de l’ala o fins i tot la mort del mussol real, la més gran dels rapinyaires nocturns europeus, inclosa en el Catàleg Nacional d’Espècies Amenaçades i està considerada de “interés especial”.

Els moviments desesperats que va fer l’animal per a tractar d’alliberar-se, li havien provocat una ferida sagnant a l’altura de l’articulació de l’ala esquerra i la pèrdua de massa muscular.

L’ocell ferit va ser traslladada al Centre de Recuperació de Fauna Salvatge de Santa Faç. Allí quedarà internada fins que puga ser soltada al medi natural, una vegada es recupere totalment de les ferides.

Foto: L’agent del SEPRONA de la Guàrdia Civil d’Alacant en el moment del rescat

Send this to a friend