‘Obri els Ulls’ s’ha reforçat per a evitar agressions sexistes durant les festes de Cocentaina

L’Ajuntament de Cocentaina ha reforçat la campanya ‘Obri els Ulls’ per a evitar qualsevol tipus d’agressió sexista durant les Festes de Moros i Cristians. La iniciativa, que és possible gràcies a la subvenció de 18.500 euros que ha rebut la vila comtal a través del Pacte d’Estat contra la Violència de Gènere, inclou diverses propostes que s’han posat en marxa en aquesta trilogia festera en honor a Sant Hipòlit Mártir.

Les accions de conscienciació, i també reivindicatives, contemplen el repartiment de tovallons de paper reciclat per uns 70 bars i restaurants de la vila comtal amb frases al·lusives a la citada campanya així com publicitat gràfica en les parades d’autobusos i fins i tot mitjans de comunicació escrits. D’igual forma, s’han repartit polseres de tela amb els missatges d’aquesta iniciativa perquè les puguen lluir els festers i les festeres així com els visitants que passen per Cocentaina durant aquests dies.

“La societat ha normalitzat les agressions contra les dones amb la justificació de l’alcohol i les drogues. Des d’aquest govern municipal treballem per una Cocentaina convençuda de la igualtat perquè òbriga els ulls i actue”, assevera l’alcaldessa i edil de Benestar Social, Mireia Estepa.

Apuntar que a això s’ha afegit la campanya per a fomentar el respecte pel medi ambient a través del repartiment de gots de plàstic reutilitzables així com accions per a evitar l’ús massiu de tovallons d’un sol ús.

Foto: Cartell de la campanya contra les agressions sexistes | GABRIEL PASCUAL

Send this to a friend