La Festa fa eclosió a Cocentaina amb la interpretació de l’Himne

Cocentaina va iniciar ahir tard les seues Festes de Moros i Cristians en honor a Sant Hipòlit, i ho va fer donant especial protagonisme a la música en una jornada que va congregar a centenars de persones en la cèntrica Plaza del Pla. El tret d’eixida es va produir passades les set de la vesprada, amb l’inici de la desfilada de totes les filaes en la part alta del Passeig del Comtat, acompanyades de les seues respectives bandes de música, fins a arribar als voltants del Palau Comtal.

La cerimònia per a il·luminar la Festa va seguir el seu curs i posteriorment, des dels balcons de l’esmentat Palau, el president de la Junta de Festes, Hipòlit Borràs, va fer un breu parlament i va entregar a Edu Bernabéu la batuta amb la qual dirigiria l’Himne minuts més tard. També l’alcaldessa, Mireia Estepa, acompanyada pel regidor de Festes, Octavio Cerdà, va llançar unes paraules per a desitjar unes bones festes a contestans i visitants.

Després dels parlaments va començar a sonar la música i Edu Bernabéu va dirigir amb emoció l’Himne de Festes, una peça amb lletra del poeta Gerard Mur i Pérez a la qual li va posar música el compositor José Insa Martínez fa quasi quaranta anys. La composició va ser interpretada en aquesta ocasió per l’Ateneu Musical de Cocentaina, així com per les quatre bandes que acompanyen als càrrecs del 2019: Societat Musical i Cultural de Penàguila per la filà Contestans, La Lira de Quatretonda per la filà Creuats, la Unió Musical Contestana per la filà Berbers ‘Els Borts’ i la Va unir Musical Beniatjarense per la filà Manta Roja.

La recta final de l’Himne de Festes es va entremesclar amb el tret d’una traca, els aplaudiments i el volteig incessant de les campanes del Monestir de la Mare de Déu del Miracle.

Aquesta vesprada, a partir de les 19 hores, donaran començament les Entrades amb la participació de més de 3.000 persones.

Foto: L’emocionat Edu Bernabéu dirigint l’Himne. Xavi Terol

Send this to a friend