Cocentaina aprova dedicacions per a tretze edils de la corporació

El Ple de l’Ajuntament de Cocentaina va aprovar l’ampliació de les dedicacions, proposta pel govern local del PSOE, i recolzada pel PP i Ciutadans. D’aquesta forma, en aquesta legislatura que comença, més enllà del 100% d’exclusivitat de l’alcaldessa, hi haurà dos edils socialistes al 75% i deu al 25% que es reparteixen entre els regidors restants del mateix PSOE, els tres dels populars i els dos de Ciutadans.

Des del Partit Socialista valoren positivament la predisposició dels populars i la formació taronja per a donar una mínima estructura a l’Ajuntament que permeta una major fluïdesa en la gestió municipal. A més, lamenten que Col·lectiu 03820-Compromís i Unides Podem-Esquerra Unida no hagen tendit la mà a l’executiu municipal per a possibilitar un acord.

En aquest sentit, des del grup municipal socialista reiteren que, malgrat l’organigrama aprovat, Cocentaina està per davall de les dedicacions que recomana la Federació Espanyola de Municipis i Províncies per a una població de més de 10.000 habitants.

COMPROMÍS I PODEM, CRÍTICS

L’acord al qual ha arribat el PSOE amb PP i Cs, i ratificat en el citat ple del 25 de juliol, va despertar les crítiques de Col·lectiu 03820–Compromís, així com de Unides
Podem Esquerra Unida. Els dos partits van acusar dies arrere al PSOE de “abraçar-se a la dreta per uns sous” i els seus dos portaveus van afirmar que aquesta situació suposarà un cost de 200.000 euros per a les arques municipals contestanes.

Foto: Actual corporació municipal de Cocentaina, amb Mireia Estepa com a alcaldessa | GABRIEL PASCUAL

Send this to a friend