El CP Alcoi torna a competir després d’anys sense activitat

La pilota valenciana ha mantingut una relació d’amor i odi amb la nostra ciutat. Malgrat que hi ha dades que relacionen a Alcoi amb els orígens d’aquest esport i que en ple cor de la població existisca tota una joia d’aquest esport com és el trinquet del barri de la Cova Santa, actualment en desús perquè no reuneix les mesures que s’ajusten a la reglamentació actual, la veritat és que la nostra ciutat ha viscut d’esquena a l’enorme popularitat que sempre ha gaudit a la comarca, especialment al Comtat, on la tradició ha passat de pares a fills i fins i tot a néts, mantenint-se aqueixa essència d’antany malgrat la forta emigració que va haver-hi a llocs més industrialitzats.

De la seua pràctica a la nostra ciutat feia temps que es tenien poques notícies per no dir que cap. De fet feia diversos anys que havia cessat l’activitat –”de sis a set”, segons paraules del regidor d’esports, Miguel Juan Reig– i l’única que hi havia provenia de les incursions dels escolars de la ciutat a través de la Escola d’Iniciació (EPI), en la qual la pilota valenciana era un dels esports que els seus alumnes practicaven dins de l’horari lectiu amb quatre sessions durant el curs.

El regidor d’esports s’ha compromés a canviar aquest hivern el paviment del trinquet de la Cova Santa després que recentment es duguera a terme una neteja de la instal·lació. “No reuneix les condicions per a competir però sí que pot realitzar una funció important amb entrenaments per als més xicotets i la creació d’una Escola”. Mentrestant, el CP Alcoi disputa les seues partides de perxa al carrer Sant Jaume.

Foto: Presentació del renovat Club Pilota Alcoi

Send this to a friend