L’Ajuntament de Muro se suma a les peticions al Consell per la Xylella

El regidor de Medi Ambient i la responsable de l’Oficina Municipal de Medi Ambient de l’Ajuntament de Muro d’Alcoi van assistir a la reunió de alcaldes i regidors de pobles afectats per la Xylella fastidiosa, unint-se així a les peticions a la Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica. La Xylella és un bacteri patogen, sense capellà coneguda, que afecta a un gran nombre de plantes a la Comunitat Valenciana.

En la reunió, convocada a l’Ajuntament de Tàberna, es va arribar a l’acord de signar un document, després de posar en comú la situació i característiques de cadascun dels municipis afectats, com a Plans, Benillup, Benimarfull, Orba i Benidorm, entre altres.

Els principals punts de l’acord que es farà arribar a la Conselleria i les administracions pertinents consisteixen a passar del pla d’eradicació al pla de contenció, per a poder viure amb el bacteri i salvar espècies que podrien veure’s afectades per aquesta; publicació del pla de replantació; i sol·licitar més fons econòmics per a la investigació, així com un estudi dels efectes que té el pla d’eradicació executat fins ara.

Foto: Reunió d’alcaldes i regidors de pobles afectats per la Xylella

Send this to a friend