El jazz arriba a les comarques de la mà de ‘3+1 Quartet’

Després de l’èxit collit en els estius precedents, la setena edició de ‘Jazz amb la Manco’ acosta aquest gènere musical als municipis de les comarques, que queden enlluernats amb la majestuositat d’aquests espectacles. Durant el mes d’agost, el cartell relluirà encara més si cap amb la presència de ‘3+1 Quartet’.

Aquest quartet compost per Moisés Olcina, David Castelló, Eladio Sellés i Raül Richart estrenarà la seua sèrie de concerts l’1 d’agost a Ontinyent i tenen marcat en roig en el seu calendari els dies 8, 10 i 12 d’agost, on portaran la seua música a Gaianes, Benimarfull i Beniarrés, respectivament, dins de la campanya ‘Jazz amb la Manco’ que desenvolupa la Mancomunitat de l’Alcoià i El Comtat.

Olcina, Castelló, Sellés i Richart componen un quartet en el qual té representació tota la família del saxo: soprano, alt, tenor i baríton. Sempre que les seues repletes agendes professionals li ho permeten, són inseparables des que coincidiren en el Saxteneum Fest, que se celebrava anteriorment a Cocentaina i enguany, amb el nom de Saxteneum Days, es desenvoluparà entre el 20 i el 22 de setembre a Ontinyent, on també clausuraran el curs amb un concert, segons explica Raül Richart, qui compagina la seua faceta docent en diferents centres de la Comunitat Valenciana amb la interpretativa en formacions i agrupacions musicals.

El quartet comptarà amb la participació, com a artista convidat, del bateria Curro García, un dels més destacats del panorama jazzístic nacional i internacional, compartint escenari amb artistes de la talla de Roger Más, Fabio Miano, Eric Alexander o Kirk Macdonald.

TRIBUT A ITURRALDE
Els cinc membres que formaran el grup per als concerts de ‘Jazz amb la Manco’ “retrem homenatge i tribut a Pedro Iturralde”, el cèlebre saxofonista de jazz espanyol, professor de saxofon en el Real Conservatori Superior de Música de Madrid entre 1978 i 1994 i que el passat 15 de juliol va bufar els ciris del seu 90 aniversari sobre l’escenari d’una repleta sala Galileu Galilei a Madrid.

“Mesclarem el seu repertori amb les nostres versions i arranjaments”, matisa David Castelló. Però durant l’hora i quart que, aproximadament, duraran les seues actuacions, el quartet interpretarà també peces d’altres cèlebres músics de jazz, com Duke Ellington, Herbie Hancock, Thelonious Monk, Glenn Miller o Paquito D’Rivera, entre molts altres, segons detalla Eladio Sellés, saxofonista alcoià i professor d’una prestigiosa escola musical a Barcelona. A més, també hi haurà espai per a la improvisació, una de les bases i característiques bàsiques i màgiques del jazz.

Foto: Raül Richart, Moisés Olcina, David Castelló i Eladio Sellés

Send this to a friend