Una generació més conscienciada

Els habitants de la Societat Protectora d’Animals i Plantes d’Alcoi gaudeixen, durant el mes de juliol, amb els xavals que participen any rere any a l’escola d’estiu que se celebra a la seua casa. Els 113 gossos i 65 gats han compartit les seues instal·lacions durant 4 setmanes amb joves que han participat en diferents activitats, aprenent valors d’ètica animal.

Aquesta iniciativa pretén conscienciar als adolescents de 8 i 17 anys sobre les altes taxes d’abandó d’animals que té Espanya, a més de recaptar fons per a continuar amb la labor de la institució. “El curs d’estiu és una continuació de la formació escolar que realitzem durant tot l’any”, explica el responsable de la protectora.

Enguany han entrat 24 gossos i 27 gats en l’associació, mentisques que han eixit 61 gossos, dels quals 28 s’han adoptat des d’Alemanya, i 48 gats, 4 dels quals s’han adoptat des de l’estranger. “A l’estiu és l’època en la qual els cadells comencen a nàixer després del zel dels animals, i molta gent al no saber que fer amb ells, els abandona”, expliquen els responsables. No obstant això, “no considerem que les taxes d’abandó per negligència pugen en l’època estival, ja que cada vegada la gent està més conscienciada i s’inclina més per deixar als seus animals de companyia en hotels específics per a ells o li’ls porten amb ells de vacances”.

Des de l’escola intenten fomentar aquest esperit de voler als animals amb cursos de formació canina i multitud d’activitats amb els residents de la Protectora. “Juguem amb ells, ens ensenyen a dutxar-los, a tractar amb ells, a tindre paciència i sobretot al fet que no s’han de comprar els animals, sinó adoptar-los”, explica el jove de 16 anys Ayoub, que ha participat en l’escola d’estiu durant els seus 4 setmanes de durada. “També hem visitat una altra protectora”, explica Adrián, de 14 anys, que assegura estar molt content amb l’experiència i que, si pot, l’any que ve repetirà. Leandro, de 16 anys, és el tercer any consecutiu que assisteix a aquest escola d’estiu organitzada per la Protectora, una experiència de la qual assegura que totes les activitats li agraden i en la qual s’assega molt acollit, tant pels monitors com pels animals.

La Protectora, que sempre està a la seua màxima capacitat a causa de la constant entrada i eixida d’inquilins, té diferents activitats durant l’any en les quals els voluntaris i gent interessada poden participar. Els diumenges, per exemple, durant dues hores al matí, els assistents passegen als animals i interactuen amb ells. En cas de trobar un animal abandonat, “el procediment a seguir seria contactar amb la policia, que al seu torn contactarà amb nosaltres per a recollir-ho”, expliquen des de l’entitat.

Foto: XAVI TEROL

Send this to a friend