El triomf de la cuina senzilla

Des del mercat d’Alcoi, els productes locals de la zona acaben en el plat de la bloguera Maria Albero i en tots els perfils de les xarxes socials de Saboreanda, el nom que ha adoptat l’alcoiana en Internet. Amb una recepta d’ensalada de pasta amb pesto d’alvocat i pistatxos, acaba de guanyar la novena edició del concurs de Canal Cuina ‘Blogueros Cuiners’, el jurat dels quals ha valorat la creativitat de les seues receptes, que redescobreixen els productes locals.

Saboreanda va començar la seua aventura fa dos anys, quan la seua passió pel menjar i els restaurants es va convertir en el seu treball. “Tothom se sorprenia quan en els viatges feia fotos als plats”, explica la bloguera, “però per a mi era transmetre i comunicar a través del menjar”.

La seua cuina, amb receptes fàcils destinades al dia a dia, ha triomfat en les xarxes, i juntament amb el seu blog, que rep unes 3.000 visites setmanals, Saboreanda ja compta amb canal de YouTube al qual puja vídeo-receptes per als seus quasi 3.000 subscriptors, Instagram, en la qual manté contacte diari amb els seus 19.000 seguidors, i a més dirigeix tallers durant tot l’any, on els assistents poden aprendre receptes de la mà de la mateixa creadora.

La seua preferència per comprar en el mercat també es materialitza quan visita una ciutat o poble, sent imprescindible per a ella visitar el mercat local com a forma de fer turisme i conéixer a la gent del lloc.

El premi del concurs de Canal Cuina inclou l’enregistrament d’un programa de televisió que seguirà a Saboreanda durant un dia sencer. En el programa, que s’emetrà a l’octubre, es recorreran al costat de la bloguera alguns dels llocs més emblemàtics d’Alcoi, com el mercat, la Plaça d’Espanya, la Glorieta, entre altres, a més de visitar el restaurant favorit de l’alcoiana, l’Albereda Bistro.

Send this to a friend