Arranca el muntatge del castell de festes de Cocentaina

Cocentaina ja ha iniciat els preparatius per a les seues Festes de Moros i Cristians, unes celebracions en honor a Sant Hipòlit Mártir que tindran lloc entre el 9 i el 12 d’agost.

Els operaris municipals van començar el muntatge del Castell de Festes, que es planta en la Plaça del Pla davant el Palau Comtal, i que serveix d’escenari per a les Ambaixades del dia del Alardo així com per a l’Ambaixada del Contraban que duen a terme les Filaes Maseros i Contrabandistes en el migdia de la jornada de les Entrades. La fortalesa ha sigut objecte enguany d’una restauració que ha permés reparar algunes de les peces de fusta que estaven danyades al mateix temps que s’ha reforçat la seguretat d’aquesta.

Aquesta actuació no ha afectat l’estructura, ja que aquesta és de ferro galvanitzat i es troba en bon estat, segons ha assegurat el Consistori de la Vila Comtal.

“Es treballarà a preu fet en les setmanes que vénen perquè tot aquest llest de cara a la fi de setmana de ‘Els Comptes’ ja que serà el dissabte 3 d’agost quan s’encendran les llums per a donar la benvinguda a la Setmana Festera”, explica el regidor de Festes del Govern Local de Cocentaina, Octavio Cerdà.

Indicar que la intervenció realitzada al Castell se suma a l’executada en 2004 i que va destacar per l’embelliment de les façanes d’aquesta singular emblema de la Festa contestana, estrenat el 5 d’agost de 1962, per a substituir a l’anterior que ja acumulava el pas del temps.

Send this to a friend