Huit hores d’espera per a ser atesos en Urgències

El cap de secció d’Urgències Hospitalàries de l’Hospital Verge dels Lliris d’Alcoi, Carlos Gargallo Soriano, ha renunciat al càrrec que ostenta davant “les situacions de vertadera desesperació” que s’estan produint per la falta d’efectius que cobrisquen les necessitats mínimes del servei, segons ha denunciat en una carta que ha fet pública i que acompanya a aquesta informació. Pel que sembla, les baixes per vacances i reduccions de jornada i no haver-se cobert baixes és el motiu de la situació.

Segons la versió de Gargallo, “la Conselleria té en total abandó i mostra el seu menyspreu més absolut cap als Serveis d’Urgències Hospitalaris”, especialment els corresponents a centres de caràcter comarcal. “Han optat per deixar en mans de residents i metges amb escassa o nul·la preparació en urgències i emergència la supervivència del servei”, afig.

El cap de secció del centre hospitalari alcoià detalla en el seu escrit diferents moments crítics registrats en les últimes setmanes, que han col·lapsat el servei, fins al punt que el dissabte 22 de juny “va haver-hi pacients que van tardar huit hores a rebre la primera atenció”, assegura. El diumenge 30, afig, “hi havia 40 pacients esperant en urgències” per a únicament dos metges adjunts, un resident de primer any “que només ha fet dos guàrdies” i un resident de tercer any.

FALTA DE MESURES
La difusió d’aquest escrit a través de les xarxes socials ha generat no poques protestes i alguns col·lectius, mancant una resposta per part de la Conselleria de Sanitat, han mostrat la seua preocupació per els problemes que pot generar en la població “la precarietat” d’un servei tan important com el d’Urgències.

Foto: Accessos al servei d’Urgències del Verge dels Lliris | Arxiu

Send this to a friend