Nico Terol torna al paddock cinc anys després

Nico Terol torna al lloc d’on mai degué eixir. Un lustre després, l’alcoià torna al paddock de MotoGP. L’última vegada que ho va fer com a pilot va ser en 2014, coincidint amb el seu tercer i últim any amb moto2. Després va començar una erràtica etapa amb pas per Superbike i Supersport on no va trobar el seu lloc, fins que al començament de 2017 va decidir dir basta i deixar la competició.

Va ser Jorge Martínez ‘Aspar’, la persona que li va portar a tocar la glòria en 2011 en proclamar-se l’últim campió del món de la desapareguda cilindrada de 125cc, qui li va proposar un any després embarcar-se en l’ambiciós projecte de formar part de la primera graella de l’acabada de crear Copa del Món FIM de MotoE.
Nico Terol va acceptar gustós el repte. Va ser com purgar la ferida que va quedar oberta després del mal sabor de boca que va deixar la seua última etapa en els circuits. “Va ser un error deixar MotoGP. Llavors estava saturat, havia perdut el feeling amb la moto. Pensava que era el millor i em vaig equivocar. Deguí quedar-me, costara el que costara. En deu temporades en el Mundial només vaig tindre un mal any. Uns altres van continuar portant dos, tres i fins a quatre anys dolents. Pocs pilots poden presumir del meu palmarés. He guanyat carreres, he fet poles, voltes ràpides i he sigut campió del món. No vaig saber mesurar les conseqüències d’eixir del Mundial. Va ser un gran error i tot canvi a partir de llavors”, va dir l’alcoià després de decidir penjar el casc.

Ara tindrà la possibilitat de tornar al Mundial, ja que la Copa del Món de MotoE es corre paral·lelament al Mundial de MotoGP, amb dues sessions d’entrenaments el divendres, la qualificació el dissabte i la carrera el diumenge, abans de la de Moto3.

La primera cita de la temporada serà aquest cap de setmana a Alemanya, en el circuit de Sachsenring. Després hauran proves puntuables a Àustria, San Marino i Xest, amb doble carrera. Nico Terol serà un dels díhuit pilots que componen la graella d’aquesta primera edició del Mundial de MotoE. No serà l’únic nom il·lustre que s’ha deixat seduir per les motos elèctriques. El més veterà serà Sete Gibernau, que nou anys després de la seua retirada, torna als circuits amb 46 anys.

Send this to a friend