Victoria i rècord per a Boufzouz

La 10K va tindre sabor internacional amb la victòria del marroquí establit a la nostra ciutat, Mohamed Boufzouz. L’atleta fitxat aquesta temporada pel Club Atletisme Alcoi es va portar sense massa sobresalts la victòria, establint a més un nou rècord de la prova, en poder d’Ovidi Albert, guanyador de les dues últimes edicions i absent en aquesta ocasió. Va aconseguir imposar la seua llei i va travessar la meta amb prop d’un minut d’avantatge sobre el segon classificat.

Darrere seu va acabar Eric Baena, segon classificat, qui va escalar un lloc respecte a la passada edició en la qual va finalitzar tercer i també va aconseguir millorar en quasi dos minuts el seu crono de llavors. Va completar el podi masculí l’atleta d’Onil, Santiago Juan, que va acabar a una mica més d’un minut i mig del vencedor.

ASSEGURAR LA SEGONA PLAZA
Mohamed Boufzouz va marcar diferències des de pràcticament la mateixa eixida. El seu infernal rítme li va portar a córrer en solitari quasi els 10 quilòmetres d’anada i volta de la Via Verda fins al poliesportiu de Batoi. Eric Baena, veient que el primer lloc era impossible d’accedir, va buscar assegurar la segona plaça buscant fer lloc en la baixada per a regular forces en l’ascensió, el seu punt feble.

El marroquí va entrar en meta amb un temps de 34:00, a 3.24 de mitjana. A 57 segons (34:57) va acabar Eric Baena i 1.36 després (35:36) va acabar Santiago Sanchis. Entre els objectius d’aquest estiu de Mohamed Boufzouz és millorar els 32:15 de millor marca en 10K reeixits a València i baixar fins als 31 minuts. També realitzar una bona temporada en 5.000 metres.

DESCENS DE LA PARTICIPACIÓ
La 10K va tornar a experimentar un important descens de la participació per tercer any consecutiu. Dels 677 que van prendre part en 2017 s’ha passat als 348 d’aquesta edició.

Foto: Mohamed Boufzouz entrant a meta com a guanyador | ALDEMAR

Send this to a friend